Evropa

Sneg, ledena kiša i magla napravili haos u Londonu - zbog lošeg vremena aerodromi otkazuju ili odlažu letove

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2022

-

08:05

Sneg, ledena kiša i magla napravili haos u Londonu - zbog lošeg vremena aerodromi otkazuju ili odlažu letove
Sneg, ledena kiša i magla napravili haos u Londonu - zbog lošeg vremena aerodromi otkazuju ili odlažu letove - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Svi letovi su obustavljeni na londonskom aerodromu Stansted nakon što je pista zatvorena zbog lošeg vremena, prenosi BBC.

Stansted je u nedelju uveče saopštio da je njegova jedina pista zatvorena kako bi se omogućilo čišćenje snega  i da su svi letovi obustavljeni.

Hitrou i Getvik su takođe otkazali ili odložili letove nakon što su sneg, ledena kiša i magla pogodili Veliku Britaniju.

Više od 50 letova otkazano na Hitrou

Više od 50 letova otkazano je na Hitrou u nedelju, nakon što je ledena magla dovela do ograničenja od strane kontrole vazdušnog saobraćaja u pogledu broja aviona koji mogu da slete i polete tokom jednog sata, navodi BBC.

profimedia

 

Žuti meteoalarm i danas je na snazi za Škotsku, London i jugozapadnu Englesku, a očekuje se da će se nastaviti.

Vozovi takođe kasne, a vozačima u ovim delovima Velike Britanije je izdato upozorenje da budu dodatno oprezni nakon nekoliko saobraćajnih nesreća na autoputu.

Jak sneg otežao saobraćaj u Velikoj Britaniji

Obilne snežne padavine koje su pogodile veći deo Velike Britanije poremetile su avio, železnički i putni saobraćaj, dok su dve elektrane na ugalj koje se koriste samo u vanrednim situacijama stavljene u stanje pripravnosti ukoliko dođe do nestanka struje, zbog najnižih temperatura zabeleženih ove godine.

Saobraćaj u delovima londonske podzemne železnice je obustavljen, a mnogi polasci su odloženi ili kasne, dok su autoputevi bili blokirani zbog snega, prenosi Rojters.
Londonski aerodromi Getvik i Stansted upozorili su da bi se putnici mnogih letova mogli suočiti sa kašnjenjem.

Meteorološka služba je izdala žuti meteo alarm koji upozorava na sneg i led u Londonu i jugoistočnoj Engleskoj, sa upozorenjima na led i maglu u drugim delovima Engleske i čitavoj Severnoj Irskoj.

U severnoj Škotskoj temperature su pale ispod minus 15 stepeni Celizijusa.
Britanska Nacionalna elektrotransportna mreža izdala je obaveštenje da su dve elektrane na ugalj za vanredne situacije stavljene u stanje pripravnosti.

Dodaju da nije sigurno da li će elektrane biti upotrebljene, ali će biti spremne.

Komentari (0)

Evropa