Evropa

Eksploziju u kancelariji načelnika poljske policije izazvao lanser granata, poklon iz Ukrajine

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2022

-

16:20

Eksploziju u kancelariji načelnika poljske policije izazvao lanser granata, poklon iz Ukrajine
Jaroslav Šimčik - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik poljske policije Jaroslav Šimčik izjavio je danas da je eksploziju u njegovoj kancelariji izazvao lanser granata, rekavši privatnoj televiziji RMF FM da je dva takva komada dobio na poklon iz Ukrajine.

Poljsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo nisu ranije potvrdili izveštaje medija da je eksploziju koja se dogodila u sredu u sedištu policije u Varšavi, izazvao lanser granata, preneo je Rojters.

Tužioci su naveli da istražuju eksploziju, koja je rezultirala slanjem Šimčika u bolnicu.

"Kada sam premeštao korišćene lansere granata, koji su bili poklon od Ukrajinaca, došlo je do eksplozije", rekao je Šimčik za RMF FM.

On je kazao da je pomerao lansere u uspravan položaj u tom trenutku. RMF je citirao izvor iz poljske delegacije koja je bila u poseti Ukrajini, koji je rekao da je Šimčik primio dva lansera od zvaničnika kao poklone prilikom poseta policiji i državnoj službi za vanredne situacije Ukrajine.

Zvaničnici su uverili poljsku delegaciju da lanseri nisu bili napunjeni, a delegacija ih je vratila u Varšavu automobilom pre nego što ih je ostavila u Šimčikovoj  kancelariji, rekao je izvor za RMF.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa