Evropa

Britanija ukida ograničenja zbog korone, nošenje maske je pitanje "lične odgovornosti" građana

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2021

-

13:41

Britanija ukida ograničenja zbog korone, nošenje maske je pitanje "lične odgovornosti" građana
Britanija ukida ograničenja zbog korone, nošenje maske je pitanje "lične odgovornosti" građana - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Velika Britanija će uskoro ući u period bez zakonskih ograničenja kada je reč o merama protiv koronavirusa, a javnost će donositi odluke na osnovu "lične odgovornosti", uključujući pritom i odluku oko nošenja maske za lice, rekao je britanski ministar stanovanja Robert Dženrik.


On je za BBC izjavio da će građani "imati različita mišljenja oko nošenja maski", ali da veruje da će znati da donesu dobre odluke.

Vlasti očekuju da će u Engleskoj 19. jula biti ukinuta sva ograničenja uvedena zbog suzbijanja širenja kovida 19.

Dženrik je komentarisao situaciju u Engleskoj i ličnu odgovornost građana nakon što su neki medicinski stručnjaci upozorili na značajan porast infekcija i na to da bi neke mere, poput nošenja maski, trebalo zadržati i nakon jula.

Na pitanje novinara BBC da li smatra da će se 19. jula ukinuti sva ograničenja, Dženrik je odgovorio da "po svemu sudeći hoće".

"Izgleda da hoće, zahvaljujući uspehu programa vakcinacije. Sada imamo mogućnost ukidanja mera i vraćanja u koliko-toliko normalu", rekao je ministar i dodao da bi nakon ublažavanja ograničenja i dalje moglo doći do porasta slučajeva infekcija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa