Evropa

Trenutak zemljotresa u turskoj bolnici: Hrabre medicinske sestre žure da spasu bebe u inkubatorima

Komentari

Autor: Euronews Srbija, FOX

14/02/2023

-

21:10

Trenutak zemljotresa u turskoj bolnici: Hrabre medicinske sestre žure da spasu bebe u inkubatorima
Trenutak zemljotresa u turskoj bolnici: Hrabre medicinske sestre žure da spasu bebe u inkubatorima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sigurosne kamere snimile su dramatičan trenutak u kojem bolničko osoblje u Gazijentepu, u Turskoj, žuri da spase novorođenčad, decu i druge pacijente u trenutku jednog od potresa prošle nedelje koji se osetio u Turskoj i Siriji.

Na video-snimku se vidi kako dve medicinske sestre žure da drže inkubatore kako bi sprečile da se prevrnu ili iskliznu na pod tokom snažnog zemljotresa. Takođe, bolničko osoblje je ujedno i trčalo kroz hodnike kako bi iz zgrade evakuisali drugu decu i ostale pacijente.

"Naši prijatelji u bolnici Gazijentep Inajtet Topčuoglu spasili su našu bolesu decu po cenu života. Ima sličnih primera i u drugim bolnicama", napisao je na svom tviter nalogu pored videa turski ministar zdravlja dr Fahretin Koča.

profimedia

 

U zemljotresima jačine 7,7 i 7,8 Rihtera koji su prošlog ponedeljaka pogodili Tursku i Siriju poginulo je više od 37.000 ljudi, a u Turskoj je do sada hospitalizovano najmanje 19.300 ljudi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa