Evropa

Bugarski ministar: Ove godine 30 odsto više ilegalnih pokušaja ulaska u zemlju

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2023

-

19:49

Bugarski ministar: Ove godine 30 odsto više ilegalnih pokušaja ulaska u zemlju
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Bugarski ministar unutrašnjih poslova Ivan Demerdžijev izjavio je danas da se ove godine broj ilegalnih pokušaja ulaska u Bugarsku povećao za 30 odsto, u odnosu na prethodnu.

"Pritisak migranata pod kojim se nalazimo je bez presedana. Rast pokušaja prelaska bugarske granice od početka ove godine je 30 odsto. Apelujem na naredni sastav bugarskog parlamenta da preduzme mere i revidira tri člana u Krivičnom zakonu, kako bi se ti ljudi odvratili od ulaska. Takva prevencija bi jako pomogla", poručio je ministar, prenosi portal Novinite.

Prema njegovim rečima, iako je povećan broj pokušaja ilegalnog ulaska u Bugarsku, mali broj migranata uspe u toj nameri.

"A budući da ih lovimo i hvatamo, to postaje opšte poznato i stvara se utisak da ima više migranata", dodao je Demerdžijev.

Istakao je da je uveren da će Ministarstvo unutrašnjih poslova dobiti više vozila, da će za čuvanje granice biti na raspolaganju 1.260 novih službenika, kao i da će policija dobiti sredstva za dejstvovanje na kopnu i u vazduhu.

Demerdžijev je precizirao da su u toku pregovori za tehničko osiguranje 110 kilometara granice. 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa