Evropa

Belgijske vlasti optužile sedam osoba za "moguće terorističke napade"

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2023

-

21:07

Belgijske vlasti optužile sedam osoba za "moguće terorističke napade"
Belgijske vlasti optužile sedam osoba za "moguće terorističke napade" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Belgijske vlasti danas su optužile sedam osoba za ''moguće terorističke napade'', dan nakon što su belgijski tužioci saopštili da je uhapšeno osmoro ljudi pod sumnjom da su planirali terorističke napade u toj zemlji.

Tužioci su u saopštenju naveli da su četiri osobe, od kojih je troje Belgijanaca i jedan Turčin, optužene za učešće u aktivnostima terorističke grupe, pripremanje terorističkog dela, pokušaj atentata i nameru širenja poruke za podsticanje na izvršenje terorističkog dela, kao i da su oni povezani sa potencijalnim napadom u Antverpenu, prenosi Rojters.

Dvoje Belgijanaca i jedan Bugarin optuženi su za potencijlani napad u Briselu, dok je jedna osoba opružena za učešće u delovanju terorističke grupe, pripremanje terorističkog dela i širenje poruke sa namerom podsticanja na izvršenje terorističkog dela.

U prethodnom saopštenju od ponedeljka, tužioci su rekli da je policija izvršila racije na pet adresa u Briselu, Antverpenu i u Eupenu, gradu blizu nemačke granice, i privela petoricu muškaraca, od kojih su najmanje dvojica osumnjičena da su planirali napad.

Rojters podseća da je Belgija sklonište za više počinilaca terorističkih napada u Parizu 2015. u kojima je poginulo 130 ljudi.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa