Evropa

Francuska ministarka kritikovana što se pojavila na naslovnici Plejboja

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2023

-

09:13

Francuska ministarka kritikovana što se pojavila na naslovnici Plejboja
Francuska ministarka kritikovana što se pojavila na naslovnici Plejboja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka francuske vlade za socijalnu ekonomiju Marlen Skijapa našla se na udaru kritika članova svoje stranke nakon što se pojavila na naslovnoj strani časopisa "Plejboj".

Skijapa, koja je ministarka u francuskoj vladi od 2017. godine, pojavila se na naslovnoj strani časopisa kojem je dala intervju na 12 stranica o pravima žena i LGBT osoba. Francuska premijerka Elizabet Born kritikovala je Skijapu zbog naslovnice, rekavši joj da to "nije prikladno, posebno tokom ovog perioda“, izvestila je BFMTV u subotu, pozivajući se na izvor blizak premijerki.

U Francuskoj je trenutno u jeku politička i društvena kriza izazvane potezom predsednika Emanuela Makrona da nastavi donošenje penzione reforme, uprkos širokom protivljenju javnosti. Francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen stao je u odbranu Skijape u intervjuu za francuski kanal CNjuz u nedelju, nazvavši je "ženom sa karakterom".

"Hteo sam da kažem da je Marlen Skijapa hrabra političarka koja ima svoj karakter i koja ima svoj stil koji nije moj, ali ga poštujem", rekao je Darmanen.

Skijapa je dugogodišnja zagovornica ženskih prava i imenovana je za prvog ministra za rodnu ravnopravnost u Francuskoj 2017. godine.

Tokom njenog mandata, usvojen je novi zakon protiv seksualnog uznemiravanja koji omogućava izricanje novčanih kazni na licu mesta muškarcima koji dozivaju, maltretiraju ili prate žene na ulici.

 

Komentari (0)

Evropa