Evropa

Bez dogovora francuske premijerke i sindikata o penzionoj reformi, sindikalci pozvali na nastavak protesta

Komentari

Autor: FoNet

05/04/2023

-

21:10

Bez dogovora francuske premijerke i sindikata o penzionoj reformi, sindikalci pozvali na nastavak protesta
Tanjug AP/Bertrand Guay, Pool via AP - Copyright Tanjug AP/Bertrand Guay, Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Francuska će u četvrtak ponovo biti pogođena protestima i štrajkovima zbog reforme penzionog sistema, pošto su današnji pregovori predstavnika sindikata i premijerke Elizabet Born završeni bez konkretnog rezultata.

Šefovi sindikata napustili su sastanak sa premijerkom posle manje od sat vremena, rekavši da vlada nije spremna na ustupke, nakon čega su pozvali na nastavak protesta u četvrtak, prenosi Politiko.

Premijerka je rekla da neće povući zakon, što je veoma loša odluka koju odbacuje skoro celokupno stanovništvo. On mora da se povuče. Nećemo se vraćati za pregovarački sto kao da se ništa nije dogodilo, navodi se u zajedničkom saopštenju vodećih sindikata.

Nova predsednica najvećeg sindikata CGT Sofi Bine rekla je novinarima da su odlučili da napuste sastanak zbog toga što su zaključili da je dalji razgovor uzaludan.

Sutrašnji štrajkovi će uticati na ključne sektore, uključujući javni prevoz, škole, bolnice i rafinerije nafte. Očekuje se da će ljudi izaći na ulice u svim većim gradovima, a demonstracije u Parizu počeće popodne.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa