Evropa

Objavljene zvanične fotografije kralja Čarlsa III i kraljice Kamile

Komentari

Autor: BBC

09/05/2023

-

09:20

Objavljene zvanične fotografije kralja Čarlsa III i kraljice Kamile
Hugo Burnand/Royal Household 2023 via AP - Copyright Hugo Burnand/Royal Household 2023 via AP

veličina teksta

Aa Aa

Zvanične fotografije sa krunisanja kralja Čarlsa III i kraljice Kamile su objavljene, a njih je snimio Ugo Bernard, koji ih je takođe fotografisao i za venčanje 2005. godine.

Objavljeni su njihovi pojedinačni portreti, kao i njihova zajednička forografija, ali i jedna grupna na kojoj se nalaze, između ostalih, i princeza Ana, princ Vilijam, Kejt Midlton.

Hugo Burnand/Royal Household 2023 via AP

 

Upečatljive fotografije nastale su u Bakingemskoj palati nedugo nakon ceremonije krunisanja održane u subotu u Vestminsterskoj opatiji.

Hugo Burnand/Royal Household 2023 via AP

 

Nakon ceremonije krunisanja britanskog kralja Čarlsa III čiji je prenos uz male ekrane pratilo gotovo 20 miliona ljudi, monarh je tokom drugog dana proslave mesto pod reflektorom ustupio drugim javnim ličnostima na koncertu koju je u njegovu čast organizovan u zamku Vindzor.

Hugo Burnand/Royal Household 2023 via AP

 

Na koncertu su nastupili Kejti Peri, Lajonel Riči, grupa Take That i mnogi drugi poznati izvođači, dok su ih iz publike pratili članovi britanske kraljevske porodice. Tako je ćerka princa i princeze od Velsa Šarlot snimljena dok uglas peva sa Peri njenu hit pesmu "Roar", dok je kralja na noge podigla pesma "All Night Long" Lajonela Ričija.

Preporuka za vas

Evropa