Evropa

Vrućine u Grčkoj, u Atini otvorena tri rashaldna skloništa

Komentari

Autor: Euronews

13/07/2021

-

18:41

Vrućine u Grčkoj, u Atini otvorena tri rashaldna skloništa
Vrućine u Grčkoj, u Atini otvorena tri rashaldna skloništa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Opštinska vlast u Atini otvorila je u utorak tri rashladna skloništa zbog najavljenog toplotnog talasa koji će tokom narednih nekoliko dana doneti temperature od 40 stepeni Celzijusa. 

Klimatizovani prostori dostupni su svim građanima i nalaze se u klubovima prijateljstva Neos Kosmos (15 Heldreich), Kolokintos (9 Aimonos & Astrous) i Lambrini (63 Ialemou).

Oni će biti otvoreni od 8 do 21 sat, ali zbog ograničenog kapaciteta, stanovnicima se savetuje da prethodno provere dostupnost prostora, prenosi Ekatimerini.

Opština je takođe rekla da je nošenje maski obavezno u zatvorenom.

Tropski talas stigao iz Afrike

Tropska vrelina, koja se očekuje narednih dana širom Evrope i u Srbiji, stiže iz Afrike. Za taj priliv vreline zadužen je južni vetar koji duva u višim slojevima atmosfere.

Izuzetno toplo vreme nepovoljno je i za većinu hroničnih bolesnika i osoba koje su pod terapijom, kaže urednica vremenske prognoze Euronews Srbija, meteorolog Milena Lazarević. Ona ističe da se izbegava boravak na otvorenom kada je najtoplije jer postoji rizik od toplotnog udara i od sunčanice.

Od utorka, 13. jula, do četvrtka, 15. jula, u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 35 do 39 stepeni Celzijusa, upozorio je danas Republički hidrometerološki zavod.

Kako se navodi, samo u četvrtak na severu zemlje biće promenljivo oblačno sa temperaturom od 32 do 34 stepena.

Upozorenje važi i za područje Beograda, takođe za utorak i sredu, kada se očekuje sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 36 do 38 stepeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa