Evropa

Broj trovanja nelegalnom jabukovačom u Rusiji povećan na 35, od toga 16 preminulo

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2023

-

14:33

Broj trovanja nelegalnom jabukovačom u Rusiji povećan na 35, od toga 16 preminulo
Broj trovanja nelegalnom jabukovačom u Rusiji povećan na 35, od toga 16 preminulo - Copyright unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Broj trovanja surogat jabukovačem u regionu Uljanovsk u Rusiji povećao se na 35 ljudi, od kojih je 16 preminulo, rekao je danas guverner te oblasti Aleksej Ruskih.

Ruskih je napisao na Telegramu da će svim rođacima preminulih i onih koji su otrovani jabukovačom biti pružena materijalna i psihološka pomoć.

 

Ruskih je naveo da su se oni otrovali pićem "Mister cider",  koje je proizvedeno u Samarskoj oblasti, a prodavalo se na točenje.

Rekao je i da je u toku zaplena tog proizvoda.

Preduzetnik iz Samarske oblasti osumnjičen za snabdevanje jabukovačom koja je dovela do trovanja je priveden, navode Izvestija.

Prema lokalnim medijima, jabukovača je sadržavala smrtonosne količine metanola, koji je mnogo toksičniji od etanola koji se nalazi u običnim alkoholnim pićima.

Istraga je pokazala da su u Uljanovskoj oblasti zabeleženi slučajevi trovanja, uključujući i smrtne slučajeve nakon ispijanja jabukovače kupljene na teritoriji gde se nalaze prodavnice pića, gde su proizvodi isporučeni od preduzetnika iz okruga Krasnoglinski u Samari.

Rusija je pooštrila kontrolu proizvodnje i prodaje pića koja sadrže velike količine etanola nakon što je 2016. godine 77 ljudi u Sibiru umrlo od jeftinog nelegalnog alkohola.

U incidentu koji se dogodio 2021. godine 29 osoba je umrlo od trovanja nelegalno proizvedenim akloholnim pićem koje je sadržalo metanol.
 

Komentari (0)

Evropa