Evropa

Do Kvonu i saradniku određen ekstradicioni pritvor po zamolnici Južne Koreje

Komentari

Autor: Tanjug

15/06/2023

-

16:18

Do Kvonu i saradniku određen ekstradicioni pritvor po zamolnici Južne Koreje
Do Kvonu i saradniku određen ekstradicioni pritvor po zamolnici Južne Koreje - Copyright Prinstscreen YouTube/Coinage

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Podgorici potvrdio je odluku o prihvatanju jemstva u iznosu od 800.000 evra koje su za slobodu ponudili državljani Južne Koreje Do Kvon i Hon Čand Jun, ali im je istovremeno određen ekstradicioni pritvor u trajanju od šest meseci.

To je za podgorički portal Dan potvrdila samostalna savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Marija Raković i dodala da je ekstradicioni pritvor određen po zamolnici Južne Koreje koja ih traži zbog prevare teške 40 milijardi dolara. 

"Kralj kriptovaluta" Do Kvon i njegov saradnik uhapšeni su krajem marta na podgoričkom aerodromu zbog falsifikovanih isprava.

Portal piše da će Do Kvon sutra biti priveden Spcijalnom državom tužiocu na saslušanje, nakon ročista u podgoričkom Osnovnom sudu, vezano za navodno pismo koje je uoči vanrednih parlamentarnih izbora uputio premijeru Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i Specijalnom državnom tužilaštvu. 

Kako su ranije preneli podgorički mediji, Do Kvon je u pismu spominjao lidera Pokreta Evropa sad Miloja Spajića i navodne zajedničke poslove. 

Iz PES-a su ti navodi u više navrati demantovani i izražena je sumnja da je reč o pismu koje je Do Kvon napisao na insistiranje Abazovića s ciljem diskreditacije Spajićevog pokreta.

Do Kvona osim Južne Koreke potražuju i SAD. Do hapšenja u Podgorici bio je u bekstvu nekoliko meseci.

Komentari (0)

Evropa