Evropa

Eksplozija u Parizu najverovatnije izazvana curenjem gasa, dve osobe se vode kao nestale, a najmanje 30 je povređeno

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/06/2023

-

17:54

Eksplozija u Parizu najverovatnije izazvana curenjem gasa, dve osobe se vode kao nestale, a najmanje 30 je povređeno
Eksplozija u Parizu najverovatnije izazvana curenjem gasa, dve osobe se vode kao nestale, a najmanje 30 je povređeno - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dve osobe se vode kao nestale, dok je najmanje 30 ljudi, od kojih četvoro teže, povređeno danas posle podne u eksploziji u ulici San Žak u prometnom Latinskom kvartu u centru Pariza, saopštila je policija, navodeći da je, po svemnu sudeći, eksplozija izazvana curenjem gasa.

Nakon eksplozije srušila se fasada zgrade u kojoj se nalazi škola dizajna Pariska američka akademija, a vatra je zahvatila i nekoliko okolnih zgrada.

Rojters navodi da spasioci tragaju za dve osobe za koje se strahuje da su ostale zatrpane ispod ruševina.

Nešto posle 17 časova stanovnici ove oblasti opisali su jednu veliku i jednu manju eksploziju.

"Bilo je šokantno, prava katastrofa", rekao je jedan čovek u izjavi za javni radio France Info.

Pripadnici francuske vojske su pomogli da se uspostavi bezbednosni obruč oko mesta nesreće, a u spasilačkoj operaciji učestvuje više od 200 vatrogasaca.

Tužilaštvo u Parizu saopštilo je da se još uvek ne zna pouzdano šta je izazvalo eksploziju, ali prvi zamenik načelnika 5. arondismana Pariza, Eduard Sivel, objavio je na Tviteru da je najverovatnije u pitanju eksplozija gasa.

Očevici su takođe potvrdili za francusku televiziju BFM TV da se nekoliko trenutaka pre eksplozije mogao osetiti jak miris gasa.

Nakon eksplozije gradonačelnica Pariza An Idalgo pojavila se na licu mestu odakle se dizao veliki oblak gustog dima i rekla da je iz policijske prefekture upućen apel građanima da izbegavaju područje oko ulice San Žak dok je u toku intervencija nadležnih službi, prenosi francuska televizija BFMTV.

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Evropa