Evropa

Skupština Republike Srpske: Više nećemo biti u obavezi da obavljujemo akte visokog predstavnika EU

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2023

-

21:30

Skupština Republike Srpske: Više nećemo biti u obavezi da obavljujemo akte visokog predstavnika EU
www.narodnaskupstinars.net - Copyright www.narodnaskupstinars.net

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Skupštine Republike Srpske usvojili su danas po hitnom postupku Predlog zakona o izmeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske.

Usvajanjem ovog predloga onemogućeno je objavljivanje odluka Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR) i, kako se navodi, nelegitimno izabranog Кristijana Šmita u Službenom glasniku Republike Srpske, prenela je RTRS.

Napominje se da su za usvajanje izmene navedenog zakona glasala 54 poslanika od 61, koliko je bilo prisutno na sednici.

Nije bilo glasova protiv i uzdržanih.

Ranije danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da Narodna skupština Republike Srpske ima legitimno pravo i ustavnu obavezu da štiti Republiku Srpsku od "antidejtonskih aktivnosti lažnog visokog predstavnika" i da je zato predložila izmene zakona i drugih propisa kojima će se regulisati da se u "Službenom glasniku Srpske" ne objavljuju njegove odluke.

On je poručio da Republika Srpska ne može sarađivati s visokim predstavnikom u BiH, jer, kako je naveo, on trenutno ne postoji.

Dodik je ponovio da osoba koja se lažno predstavlja i koju deo međunarodne zajednice pokušava da nametne kao visokog predstavnika nikada nije potvrđena u Savetu bezbednosti UN.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa