Evropa

Erdogan: Turska spremna da doprinese mirnom rešavanju situacije u Rusiji

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2023

-

17:12

Erdogan: Turska spremna da doprinese mirnom rešavanju situacije u Rusiji
Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin - Copyright Tanjug AP/Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom u subotu rekao da je Ankara spremna da doprinese mirnom rešavanju situacije u Rusiji, saopštio je kabinet turskog lidera.

Kako se navodi, Erdogan rekao je rekao da niko ne bi trebalo da ima koristi od najnovijih dešavanja u Rusiji, prenose RIA Novosti.

"Predsednik Redžep Tajip Erdogan imao je telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Tokom razgovora razgovaralo se o najnovijim dešavanjima u Rusiji. Predsednik Erdogan je istakao važnost delovanja zdravog razuma“, kaže se u saopštenju.

Prethodno je iz Kremlja saopšteno da je Putin informisao Erdogana o situaciji u zemlji u kontekstu pokušaja oružane pobune paravojne grupe Vagner, kao i da je Erdogan izrazio punu podršku ruskom rukovodstvu.

U petak uveče u Rostovu na Donu, privatna vojna kompanija Vagner zauzela je štab Južnog vojnog okruga. 

To se dogodilo nakon izjava osnivača te grupa Jevgenija Prigožina o navodnom raketnim i bombaškim napadima Oružanih snaga Rusije na kampove Vagnera, što su demantovali i Ministarstvo odbrane Rusije i Federalna služba bezbednosti. 

Protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak za organizovanje oružane pobune.

Ruski predsednik Vladimir Putin je postupke pobunjenika nazvao zločinačkom avanturom, ubodom nožem u leđa Rusiji i izdajom, do koje je došlo zbog preteranih ambicija i ličnih interesa. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa