Evropa

Navaljni: U zatvoru su mi puštali isti Putinov govor svake večeri tokom 100 dana, to su zvali aktivnost izgradnje morala

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2023

-

15:46

Navaljni: U zatvoru su mi puštali isti Putinov govor svake večeri tokom 100 dana, to su zvali aktivnost izgradnje morala
Navaljni: U zatvoru su mi puštali isti Putinov govor svake večeri tokom 100 dana, to su zvali aktivnost izgradnje morala - Copyright Tanuug AP/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni (47) koji je osuđen na 11,5 godina zatvora zbog prevare i drugih optužbi, izjavio je da mu je zatvorsko osoblje puštalo isti govor ruskog predsednika Vladimira Putina svake večeri tokom 100 dana.

U objavi na Fejsbuku, Navaljni je rekao da je reč o snimku Putinovog obraćanja parlamentu 2023. godine, a kako je naveo, zatvorsko osoblje je to nazvalo "aktivnošću izgradnje morala".

On je napomenuo da je njegov zahtev za izmenu govora odbijen, prenosi Skaj njuz.

Navaljni služi kaznu od ukupno 11,5 godina u kaznenoj koloniji IK-6 u Melehovu, oko 235 kilometara istočno od Moskve, zbog prevare i drugih optužbi.

 

 

Njegove pristalice optužile su Moskvu da pokušava da ga slomi kako bi ućutkala njegove kritike na račun ruskog predsednika, što Kremlj negira.

Oni su takođe optužili zatvorske vlasti da nisu pružili Navaljnom odgovarajuću medicinsku pomoć i izrazili su zabrinutost za njegovo zdravlje.

Opozicioni političar je od boravka u zatvoru podneo brojne pritužbe na kaznenu koloniju, koje su sve odbijene.

Komentari (0)

Evropa