Evropa

Uhapšen ruski nacionalista i bivši oficif službe bezbednosti Igor Girkin

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2023

-

14:35

Uhapšen ruski nacionalista i bivši oficif službe bezbednosti Igor Girkin
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ruski istražitelji uhapsili su danas ruskog nacionalistu i bivšeg oficira Federalne službe bezbednosti (FSB) Igora Girkina, što potencijalno ukazuje na to da su vlasti postale netolerantne na njegove kritike o tome kako Moskva vodi ''specijalnu vojnu operaciju'' u Ukrajini.

''Danas, oko 11.30, u našu kuću došli su predstavnici istražnog komiteta. Nisam bila kod kuće, a ubrzo su mog supruga izveli za ruke i odveli u nepoznatom pravcu'', napisala je na Girkinovom Telegram kanalu njegova supruga Miroslava Reginskaja.

Ona je izjavila da su joj prijatelji rekli da je Girkin optužen za ekstremizam, i da ne zna ništa o tome gde se on nalazi, prenosi Rojters.

Girkin je poznat i kao Strelkov, a 2014. je učestvovao u aneksiji Krima, nakon čega je radio na uspostavljanju i organizaciji proruskih militanata u istočnoj Ukrajini, navodi agencija.

On je ranije ove godine najavio da će ''ući u politiku'', i vremenom je pojačavao kritike na račun ruskog predsednika Vladimira Putina i ministra odbrane Sergeja Šojuga, kako je rekao, zbog nekompetentnog načina na koji Moskva vodi rat u Ukrajini.

Komentari (0)

Evropa