Evropa

Antiislamski protesti u Danskoj: Grupa demonstranata zapalila Kuran ispred iračke ambasade

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2023

-

15:50

Antiislamski protesti u Danskoj: Grupa demonstranata zapalila Kuran ispred iračke ambasade
Antiislamski protesti u Danskoj: Grupa demonstranata zapalila Kuran ispred iračke ambasade - Copyright EPA-EFE/Thomas Sjoerup

veličina teksta

Aa Aa

Mala grupa demonstranata u Danskoj zapalila je danas primerak Kurana ispred iračke ambasade u Kopenhagenu. Grupa koja sebe naziva "Danske patriote" takođe je održala slične demonstracije prošle sedmice uživo prenoseći događaj na Fejsbuku, preneo je Rojters.

Nekoliko hiljada Iračana demonstriralo je u subotu u Bagdadu zbog paljenja ili skrnavljenja Kurana tokom antiislamskih protesta u Švedskoj i Danskoj.

Osoblje švedske ambasade u Bagdadu privremeno je vraćeno u zemlju iz bezbednosnih razloga dan posle nasilnih demonstracija na lokaciji švedske ambasade u Iraku 20. jula.

Stotine demonstranata upalo je u dvorište i neke objekte švedske ambasade u Bagdadu u znak protesta protiv spaljivanja Kurana u Švedskoj.

Pristalice verskog vođe i političara Moktade al-Sadra kamenjem su gađale iračke snage koje su obezbeđivale kompleks i izazvale su manji požar, a niko od osoblja ambasade nije povređen.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa