Evropa

Tuča navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama u Atini: Ubijena jedna osoba, povređeno osmoro Hrvata i Grka

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2023

-

08:03

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Navijač grčkog AEK-a ubijen je u tuči fudbalskih navijača tog kluba i zagrebačkog Dinama, prenosi portal grčke TV ERT.

Dvadesetdvogodišnji mladić je stradao pošto je zadobio više uboda nožem, a povređena su četiri Grka i četiri Hrvata.

Uhapšena su 82 hrvatska navijača, jedan Austrijanac, jedan Bosanac, jedan Albanac, jedan Nemac i dva Grka, navodi televizija.

Još pet grčkih i tri hrvatska navijača su uhapšeni i smešteni u bolnicu.

Grupa od 150-200 navijača Dinama stigla je organizovano drumskim putem u Grčku, uoči današnje utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i Dinama.

Oštećene su mnoge radnje i automobili, jer su hrvatski navijači zapalili kante i suvo granje u blizini otvorenog parkinga i razbili šoferšajbne na automobilima, navodi ERT.

Još se ne zna da li će današnja utakmica biti odigrana nakon noćašnjeg tragičnog događaja.

Dinamo osudio nerede i ubistvo navijača grčkog AEK sinoć u Atini

GNK Dinamo oštro je danas osudio nerede koji su se sinoć dogodili u Atini između svojih i navijača grčkog AEK-a, kada je jedan mladić, navijač grčkog tima, ubijen.

"Kao sportska organizacija, uvek smo posvećeni promovisanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture", navodi se u saopštenju Dinama objavljenom na Fejsbuku.

Uz izraze duboke zabrinutosti zbog, kako navode, ovog incidenta, sa žaljem konstatuju da je jedna osoba izgubila život tokom nereda.

GNK Dinamo je izrazio saučešće porodici ubijenog mladića i pozvao svoje navijače da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom na to da je, kako kažu, UEFA u dogovoru s policijom donela odluku da se obe utakmice igraju bez gostujućih navijača.

"GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i saradnju", stoji u saopštenju GNK Dinamo.

Komentari (0)

Evropa