Evropa

Poneo kući "pola obale": Francuski turista krenuo sa Sardinije pa uhapšen sa 41 kilogramom kamenčića

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2023

-

19:19

Poneo kući "pola obale": Francuski turista krenuo sa Sardinije pa uhapšen sa 41 kilogramom kamenčića
Poneo kući "pola obale": Francuski turista krenuo sa Sardinije pa uhapšen sa 41 kilogramom kamenčića - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuski turista uhapšen je dok je pokušavao da napusti Sardiniju sa 41 kilogramom šljunka i kamenja u prtljažniku, a optužen je da ih je ilegalno odneo sa plaže na severozapadu italijanskog ostrva, saopštile su danas vlasti.

Italijanski carinici su ga presreli pre nego što se ukrcao na trajekt koji povezuje Porto Tores u severozapadnoj Sardiniji i Nicu u jugoistočnoj Francuskoj, preneo je ''Figaro''.

"U gepeku automobila imao je 41 kilogram šljunka i kamenja sa plaže Lampijanu, koji su zaplenjeni i biće vraćeni na svoje mesto", navodi se u saopštenju carine.

Sardinija je poznata po svojim netaknutim belim peščanim plažama, pesku toliko cenjenom da su regionalne vlasti 2017. godine usvojile zakon kojim se sprečava da ga turisti nose kući

Uzimanje, posedovanje ili prodaja peska, šljunka, kamenja ili školjki prikupljenih na Sardiniji neovlašćeno, kažnjava se novčanom kaznom od 500 do 3.000 evra.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa