Politika

Za još dva meseca produžen pritvor Srbinu uhapšenom tokom sukoba s KFOR-om

Komentari

Autor: Zakletva za pravdu, Kossev

28/08/2023

-

17:48

Za još dva meseca produžen pritvor Srbinu uhapšenom tokom sukoba s KFOR-om
Za još dva meseca produžen pritvor Srbinu uhapšenom tokom sukoba s KFOR-om - Copyright Tanjug/DOPISNIŠTVO KIM

veličina teksta

Aa Aa

Osnovni sud u Prištini produžio je meru pritvora za još dva meseca Srbinu D.O, uhapšenom 29. maja ispred opštinske zgrade u Zvečanu, potvrđeno je sajtu Zakletva za pravdu.

D.O. jedan je od dvojice Srba uhapšenih pomenutog dana, u toku sukoba Srba sa pripadnicima KFOR-a. Kosovske vlasti terete ga, prema ranijim informacijama njegovog pravnog zastupnika, za "pozivanje na otpor" i "ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom".

Nakon isteka 48-časovnog pritvora, 31. maja određen mu je i jednomesečni.Potvrda da mu je sada ova mera produžena na još dva meseca, za Zakletvu za pravdu stigla je iz kancelarije sudije za prethodni postupak, Muse Kondželjija.

Advokat Dušana Obrenovića, Predrag Miljković, rekao ej za Euronews Srbija da on još zvanično rešenje o ovoj navodnoj odluci Osnovnog suda u Prištini nije dobio, te da samim tim ne može ni da je potvrdi ni da komentariše.

Miljković je nakon hapšenja D.O. naveo da je policija njegovog klijenta u toku hapšenja, ali i samog privođenja u policijsku stanicu – brutalno pretukla i da su mu nanete različite povrede u predelu glave.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija