Evropa

U sukobima policajaca i demonstranata u Jerevanu povređene 34 osobe

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2023

-

23:03

U sukobima policajaca i demonstranata u Jerevanu povređene 34 osobe
U sukobima policajaca i demonstranata u Jerevanu povređene 34 osobe - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U sukobima koji su izbili na protestima u blizini zgrade vlade u glavnom gradu Jermenije, povređene su 34 osobe, od čega 16 policajaca i 18 civila, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

"U sukobima u blizini zgrade Vlade, prema preliminarnim podacima, povređene su 34 osobe, od kojih 16 policajaca, 18 civila", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je njih 17 dobilo neophodnu medicinsku negu i da je pušteno na kućno lečenje, prenosi agencija Armenia Aysor.

 

 

Okupljeni na današnjem protestu u Jerevanu tražili su da jermenske vlasti preduzmu konkretne korake u vezi sa eskalacijom situacije u Nagorno-Karabahu, pre svega, na priznavanju nezavisnosti te oblasti.

 

 

Građani zabrinuti zbog situacije u oblasti mahom naseljenoj Jermenima blokirali su sve prolaze do Trga republike u centru Jerevana.


Oni su pozvali premijera Nikolu Pašinjana da podnese ostavku, nakon što je osudio pozive na "državni udar", dok je Azerbajdžan pokretao vojnu operaciju u Nagorno Karabahu.

Demonstranti su uzvikivali "Nikol izdajica" i "Nikol, ostavka".

Savet za nacionalnu bezbednost Jermenije upozorilo je na nemire velikih razmera u zemlji, nakon što su građani izašli na ulice.

"Trenutno postoji opasnost od velikih previranja u Jermeniji. Savet za nacionalnu bezbednost će preduzeti efikasne mere za održavanje ustavnog poretka u zemlji", navodi se u saopštenju.
 

 

Komentari (0)

Evropa