Izbori 2022

Veselinović: Kandidati koalicije poznati 5. februara, bila bi čast da stojim ispred liste za Beograd

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/01/2022

-

15:17

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd rekao je za Euronews Srbija da se nakon 5. februara može očekivati konačna odluka koalicije "Moramo" o listama za izbore koji će se održati 3. aprila.

On je rekao da će se o kandidatima razgovarati sa partnerima koalicije "Moramo", koju pored ovog pokreta čine Otvorena građanska platforma Akcija, čiji je lider Nebojša Zelenović i Ekološki ustanak koji predvodi Aleksandar Jovanović Ćuta. Upitan da li je on kandidat koalicije za gradonačelnika Beograda, naveo je da bi mu bila čast i privilegija da tako bude. 

"Videćemo 5. februara. Meni bi bila čast da stojim ispred jedne liste na kojoj su sturčnjaci I ljudi koji mogu da utiču na rešavanje problema", naveo je Veselinović odgovarajući na pitanje o nosiocu liste za izbore u Beogradu.

Veselinović je istakao da najava Aleksandra Šapića da će biti nosilac liste SNS na beogradskim izborima nikako ne utiče na odluku pokreta "Ne davimo Beograd" i koalicije u kojoj je. Smatra i da je u pitanju još jedna "sondaža javnog mnjenja" u redovima naprednjaka.

"Što se nas tiče, to nema veze sa nama. To nisu ozbiljni kandidati. Nastavljamo da radimo na terenu i da rešavamo probleme kojih ima dosta", kazao je Veselinović za Euronews Srbija.

Kada je reč o predsedničkom kandidatu, Veselinović navodi da su oni ranije istakli da bi opozicija trebalo da bude jedinstvenija po tom pitanju, ali da su oni svakako spremni da izađu sa svojim kandidatom.

"Mi smo ranije u dokumentu govorili šta je potrebno da se smeni režim SNS-a, neki od delova tog dokumenta govore o zajedničkoj kontroli, razgovoru opozicije, zajedničkom kandidatu za izbore, međusobnom nenapadanju opozicije. Nismo to videli od naših kolega i ako ne bude dogovora o kandidatu, mi ćemo izaći za našim kandidatom", rekao je Veselinović.

On je dodao da politika ne bi trebalo da se bavi istraživanjima "već onim što mora da se promeni.

"Pre svega da se funkcija predsednika vrati u ustavne okvire", ističe Veselinović, koji je ujedno pozvao druge opozicione partije na razgovor i saradnju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town