Izbori 2022

Obradović spreman da povuče predsedničku kandidaturu pod jednim uslovom

Komentari

Autor: Fonet

13/02/2022

-

19:31

Obradović spreman da povuče predsedničku kandidaturu pod jednim uslovom
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Lider pokreta Dveri Boško Obradović pokazao je spremnost da povuče svoju već istaknutu predsedničku kandidaturu za račun zajedničkog kandidata šireg opozicionog bloka oko koga bi se svi saglasili, saopštio je danas pokret Dveri.

Glavni odbor pokreta Dveri podržao je danas predlog grupe srpskih intelektualaca, okupljenih oko Pokreta za Kosovo i Metohiju na čelu sa profesorom Milošem Kovićem, o stvaranju jedinstvene opozicione patriotske izborne liste, saopšteno je danas iz tog pokreta.

"Upravo smo to imali na umu kada smo formirali Patriotski blok i stojimo na raspolaganju za dogovor o njegovom daljem proširenju sa svima koji su na referendumu bili protiv promene Ustava i koji su za očuvanje KiM u sastavu Srbije", navedeno je posle sednice GOO Dveri.

Glavni odbor je, kako se ističe, "konstatovao da bi Boško Obradović bio odgovarajući zajednički kandidat jednog takvog rodoljubivog bloka, kao najbolji narodni poslanik u prošlom sazivu Narodne skupštine, dokazani opozicionar ovoj vlasti i nacionalni lider koji više od dve decenije neodstupno stoji u odbrani nacionalnih i državnih interesa".

"Boško Obradović je pokazao i spremnost da povuče svoju već istaknutu predsedničku kandidaturu za račun zajedničkog kandidata šireg opozicionog bloka oko koga bi se svi složili, što takođe govori o njegovim moralnim kvalitetima", ističu Dveri.

"Između dva bloka, sadašnje i bivše vlasti, potreban je i treći - Patriotski blok i ostajemo posvećeni ovoj ideji ujedinjenja patriota, kako bi svaki patriotski glas bio sačuvan", porčuju Dveri, uz apel da se "svi pridruže" toj ideji grupe srpskih intelektualaca ističući njihovu "dobru volju i nameru" u tom angažmanu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town