Izbori 2022

Dačić nosilac liste SPS-a na parlamentarnim i lokalnim izborima, čeka se Vučićeva odluka o kandidaturi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/02/2022

-

12:26

Dačić nosilac liste SPS-a na parlamentarnim i lokalnim izborima, čeka se Vučićeva odluka o kandidaturi
Dačić nosilac liste SPS-a na parlamentarnim i lokalnim izborima, čeka se Vučićeva odluka o kandidaturi - Copyright Euronews Srbija/ Ana Mihaljčić

veličina teksta

Aa Aa

Na današnjoj sednica Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije odlučeno je da Ivica Dačić bude nosilac liste te partije na parlamentarnim i lokalnim izborima.

Predsednik SPS Ivica Dačić rekao je nakon sastanka da će ta stranka podržati kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika, ako bude doneo odluku da se kandiduje. Ukoliko on ne bude kandidat, SPS će razmotriti koga će predložiti za predsedničkog kandidata.

Takođe, kako je saopšteno, u ponedeljak će se utvrditi lista kandidata za izbore u Beogradu.

Ova stranka nastavlja saradnju sa partijom Zeleni Srbije i Jedinstvenom Srbijom.

Ivica Dačić je rekao da će se nastaviti i razgovori sa opozicijom o implementaciji dogovorenih stvari u okviru međustranačkog dijaloga.

Podsetimo, SPS koji je deo vladajuće koalicije koju predvodi Srpska napredna stranka, ranije je u dogovoru sa SNS-om doneo odluku, da će SPS imati posebnu listu za parlamentarne i beogradske izbore.

Taođe, iako je bilo reči da je SPS o saradnji  razgovarao sa strankom Zavetnici, kao i sa pokretom doktora Branimira Nestorovića "Vitezovi reda zmaja", ali je te navode demantovao predsednik stranke Ivica Dačić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town