Izbori 2022

SNS odlučio: Vučić nosilac svih lista, Danica Grujičić prva na listi za parlamentarne izbore, a Šapić za beogradske

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/02/2022

-

13:52

SNS odlučio: Vučić nosilac svih lista, Danica Grujičić prva na listi za parlamentarne izbore, a Šapić za beogradske
SNS odlučio: Vučić nosilac svih lista, Danica Grujičić prva na listi za parlamentarne izbore, a Šapić za beogradske - Copyright Euronews/Marko Subotić, Tanjug/Tara Radovanović, Medija Centar Beograd

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac svih lista Srpske napredne stranke na izborima 3. aprila biće Aleksandar Vučić, odlučila je stranka jednoglasno. Prva na listi SNS-a za parlamentarne izbore biće prof. dr Danica Grujičić, a prvi na listi za beogradske izbore Aleksandar Šapić.

Odluke o izbornim listama je posle sednice Glavnog odbora stranke saopštila Ana Brnabić. Ona je rekla da je SNS odlučio da na izbore izađu sa listom "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".

Kako je rekla, dr Danica Grujičić je osoba koju cela Srbija zna i koja je jedan od najvećih stručnjaka u Evropi i svetu. Ana Brnabić je rekla da je ponosna na to što je veliki broj javnih ličnosti na listi SNS-a. Dodala je da će drugi na listi biti matematičar Stojan Radenović, a treća dr Jelena Begović.

"To su ljudi koji nisu političari, ne pripadaju SNS, niti bilo kojoj drugoj stranci, a lideri su u svojim oblastima", rekla je ona.

Dodala je da SNS ima plan i viziju za budućnost do 2030. godine i da je osnovni cilj i ideja vodilja da prosečne plate do kraja mandataa nove vlade budu 1.000 evra, a prosečne penzije 500 evra.

 

Ana Brnabić je navela da je naziv liste poruka iza koje svi zajedno stoje. "Sve što smo uradili, uradili smo zajedno sa narodom, građanima. Možemo da se ponosimo i pokazali smo da zajendo možemo da uradimo sve da promenimo Srbiju i da ona postane pobednička zemlja u svakom segmentu", rekla je Ana Brnabić obaćajući se novinarima.

Na pitanje novinara Euronews Srbija da li će se na listi naći i aktuelni ministri i kolike su kvote za koalicione partnere, Ana Brnabić je rekla da će kompletna lista biti objavljena i da se još uvek odlučuje o redosledu.

"Da li će biti neko od ministara? Biće. Biću i ja negde iza 13. ili 14. mesta", rekla je i ponovila da na listi ima mnogo javnih ličnosti koje su najbolje u svojim profesijama.

Odgovarajući na pitanja novinara, Ana Brnabić je rekla i da veruje da će aktuelni gradonačelnik Zoran Radojičić biti na listi za beogradske izbore. 

"Nije tajna da svi u SNS žele da Vučić bude kandidat za predsednika"

Upitana o kandidatu za izbore za predsednika Srbije, Ana Brnabić je rekla da će uskoro biti novi sastanci predsedništva i Glavnog odbora SNS-a i da će tada biti doneta odluka. Kaže i da nije tajna da svako u SNS žeći da vidi Aleksandra Vučića kao kandidata.  

“Mislim da je to apsolutno najbolje za Srbiju i jedina opcija koja garantujr da će Srbija nastaviti da se razvija ovom brzinom, pa i nešto brže”, dodala je.  

Međutim, kako je rekla, Vučić još uvek razmišlja o tome, ali će stranka na vreme da istakne kandidata. 

Sednice Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke održane su u beogradskoj Kombank dvorani. Obe sednice su bile zatvorene za javnost.

Uoči sednice, lider SNS-a Aleksandar Vučić je rekao da u stranci neće biti "čistke", ali da će biti promena. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Izbori 2022