Izbori 2022

Dačić sutra raspušta Skupštinu Srbije i raspisuje lokalne izbore za 3. april

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2022

-

18:10 >> 19:35

Dačić sutra raspušta Skupštinu Srbije i raspisuje lokalne izbore za 3. april
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je danas da će sutra biti raspuštena skupština radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i poručio da mu je bila čast da bude predsednik parlamenta.

On će sutra u 17 časova raspisati lokalne izbore, saznaje Tanjug, a očekuje se da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak raspiše parlamentarne izbore.

Dačić će raspisati izbore za odbornike skupština gradova Bora i Beograda i skupština opština Aranđelovac, Smederevska Palanka, Lučani, Medveđa, Knjaževac, Bajina Bašta, Doljevac, Kula, Kladovo, Majdanpek i Sečanj za 3. april 2022. godine.

Odluka će stupiti na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Lokalne izbore raspisuje predsednik Skupštine, a parlamentarne predsedik Republike Srbije.

Dačić je rekao da je od 3. avgusta 2020. do 14. februara skupština razmatrala i odlučivala o 435 tačaka dnevnog reda, da je donela 265 zakona, od kojih je 241 bilo u redovnom postupku. Kako je napomenuo, u tom periodu je održano 67 sednica Narodne skupštine koja je zasedala 136 dana.

"Za vreme ovog mandata, bez obzira na primedbe i sumnjičenja, skupština je uspela da donese nekoliko akata veoma važnih za budućnost, a jedan od njih je promena Ustava", ukazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, uspešno je vođen međustranački dijalog, a rezultat je da će sve stranke učestvovati na izborima i da niko neće moći da traži alibi u navodno lošim izbornim uslovima, iako će, ocenjuje, takvih pokušaja biti.

"Pokazali smo da se dijalog može i treba voditi u parlamentu", rekao je Dačić i podsetio da je skupština usvojila i Kodeks ponašanja poslanika.

Takođe, naveo je da je skupština pozitivno ocenjena od strane evropskih institucija kada je reč o broju zakona po hitnom postupku. Zahvalio je svima na predanom radu.

"Ne znam da li će sutra biti kraj ili novi početak, ali želim svima da zahvalim na saradnji", rekao je Dačić i istakao da mu je bila čast da vodi parlament.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Izbori 2022