Politika

Danas dve skupštinske sednice - poslanici raspravljaju o 100 evra mladima i o nadzornom odboru za kampanju

Komentari

Autor: Fonet/Euronews Srbija

14/02/2022

-

08:42

Danas dve skupštinske sednice - poslanici raspravljaju o 100 evra mladima i o nadzornom odboru za kampanju
Danas dve skupštinske sednice - poslanici raspravljaju o 100 evra mladima i o nadzornom odboru za kampanju - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Skupštine Srbije održaće danas dva vanredna zasedanja - na prvom koji počinje u 10 sati na dnevnom redu je predlog dopuna zakona o dodeli još po 100 evra mladima od 16 do 29 godina, a na drugom poslanici će se od 15 časova izjašnjavati o članova Nadzornog odbora za izbornu kampanju.

Prema zakonu, Nadzorni odbor ima 10 članova i prati predizborne aktivnosti i ukazuje na nepravilnosti u postupanju učesnika u izbornom postupku. Pet kandidata je predložio parlament, odnosno poslaničke grupe, a pet Vlada Srbije.

Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu predložio je da u Nadzornom odboru budu upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić, ekonomista Marjan Jovanović, pravnici Boris Bajić, Ridvan Redžepi i Samra Fehatović, profesor Branko M. Rakić, savetnik za pravna pitanja Miodrag Savović, novinarka Ivona Pantelić, profesorka nemačkog jezika Jelena Milenković Orlić i prvak opere Aleksandar Stamatović.

Prema dopunama Zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije kovid-19, mladi koji su se već prijavili i dobili pomoć, neće morati ponovo da se prijavljuju.

Prijava između 16. i 31. maja biće potrebna onima koji napune 16 godina u međuvremenu. Planirano je da isplata 100 evra u dinarskoj protivvrednosti počne u junu ove godine. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija