Izbori 2022

Vesić: Sutra predaja lista, predsednički kandidat biće objavljen nakon raspisivanja izbora

Komentari

Autor: Tanjug

15/02/2022

-

10:52

Vesić: Sutra predaja lista, predsednički kandidat biće objavljen nakon raspisivanja izbora
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik šefa izbornog štaba Srpske napredne stranke Goran Vesić rekao je danas da izbori neće biti laki, ali da će učiniti sve da predsednički kandidat te stranke pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora.

U intervjuu za "Blic" on je najavio da će SNS izborne liste za beogradske, lokalne i republičke izbore predati sutra između 19.00 i 21.00 sat.

"Sve ćete tada videti, mnogi će biti iznenađeni", rekao je Vesić koji je zamenik u izbornom štabu čiji je predsednik Aleksandar Vučić.

Vesić ističe da je ponosan i počastvovan dobijenim poverenjem, a na pitanje hoće li biti kandidat na gradskoj ili parlamentarnoj listi, odgovara da to nije pitanje za njega.

"Za mene je izazov da građanima u kampanji predstavimo misiju i rezultate SNS-a kao najvećeg političkog pokreta u modernoj istoriji Srbije", rekao je on.

Vesić kaže da će SNS saopštiti ime kandidata za predsednika pošto budu raspisani ti izbori, a navodi da Vučić ima nepodeljenju podršku organa i članova te stranke.

"Narod jedini ima pravo da odluči"

Dodao je da je SNS izgradnjom infrastrukture povezao, a dovođenjem fabrika pokrenuo Srbiju.

"Naša poruka ljudima je da treba da nastavimo tim putem i da uspeh možemo da postignemo samo ako radimo zajedno", izjavio je on.

Vesić je najavio kampanju iz dva dela, u prvoj će ljudima biti predstavljeni dosadašnji rezultati, i naglasio je da dela daju kredibilitet da se ponudi vizija razvoja Srbije. Kako je naveo, listu Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve podržaće više desetina uglednih sportista, naučnika, javnih ličnosti i umetnika.

On je istakao da SNS radi redovna istraživanja javnog mnjenja, gde se proveravaju dometi poruka, ali da su jedino pravo istraživanje izbori.

Na pitanje o šansama opozicije da smeni beogradsku vlast, odgovara da je te priče slušao 2014. i 2018. godine pa je ističe opozicija ubedljivo izgubila.

"Narod jedini ima pravo da odluči ko će u njegovo ime da vrši vlast", rekao je on.

Vesić je ocenio i da ga je začudilo da je Vladeta Janković pristao da bude maska kandidat za Dragana Ðilasa koji je, kaže, pravi kandidat za gradonačelnika Beograda.

Na pitanje o svojoj poziciji posle izbora, Vesić je rekao da mu je u prvom planu pobeda SNS-a na svim izborima.

"Kada i ako pobedimo videćemo kako moja stranka vrednuje moj dosadašnji rad", rekao je on.

Komentari (0)

Talk of the town