Izbori 2022

Jeremić: Neću biti kandidat za narodnog poslanika na zajedničkoj listi

Komentari

Autor: FoNet

15/02/2022

-

17:45

Jeremić: Neću biti kandidat za narodnog poslanika na zajedničkoj listi
Vuk Jeremić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da neće biti kandidat za narodnog poslanika na zajedničkoj listi ispred koalicije Ujedinjena Srbija, na izborima najavljenim za 3. april.

Jeremić je na pres konferenciji u Kragujevcu rekao da će kandidati te stranke biti Miroslav Aleksić, Siniša Kovačević, Sanda Rašković Ivić i mnogi drugi ugledni i časni ljudi.

On je naglasio da je prioritet koalicije da ima dobar tim, koji će u Srbiji izneti promene i da ne postoji čovek koji može sam da pomeri Srbiju na bolje.

"Ne postoji taj jedan jedini čovek, koji je u stanju da sve ono što je danas loše, preokrenuo na to da nam bude bolje. Srbiji su potrebne institucije", potreban je sistem, rekao je lider NS.

On je najavio će danas u Beogradu potpisati koalicioni sporazum sa ostalim članicama Ujedinjene Srbije i da već od sutra širom Srbije počinje prikupljanje potpisa građana.

"Možemo to nazvati Sretenjski koalicioni sporazum. Nismo zvanično odlučili da ga tako nazovemo, ali biće potpisan na Sretenje i ja ću na njega staviti potpis u ime Narodne stranke", rekao je Jeremić.

On je ocenio da bi Sretenje - Dan državnosti Srbije trebalo da "odlikuje sabornost celog naroda, ali da je Srbija danas, nažalost, duboko podeljena".

"Želim da sledeće Sretenje bude ne samo Dan državnosti i Dan ustavnosti, nego i dan sabornosti našeg naroda", naglasio je Jeremić.

"Sretenje nas podseća na važnost sabornosti"

Jeremić je rekao i da bi Dan državnosti trebalo da odlikuje sabornost celog naroda, ali da je Srbija danas, nažalost, duboko podeljena, saopšteno je iz Narodne stranke.

"Zavađeni smo i ogorčeni, napadamo jedni druge i tražimo krivca - u sebi i drugima, u regionu i svetu, ali danas nije dan kad bi trebalo da prstom upiremo u političke neistomišljenike i ružno govorimo o bilo kome. Danas je dan kada je potrebno podsetiti se na svetlu istoriju i tradiciju našeg naroda i na naše pretke koji su u težim okolnostima nastavili da hrabro i snažno nose barjak svoje zemlje i naroda“, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare u Kragujevcu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town