Izbori 2022

SPS predala liste "Ivica Dačić - premijer Srbije" i "Toma Fila - gradonačelnik Beograda"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/02/2022

-

20:09

SPS predala liste "Ivica Dačić - premijer Srbije" i "Toma Fila - gradonačelnik Beograda"
SPS predala liste "Ivica Dačić - premijer Srbije" i "Toma Fila - gradonačelnik Beograda" - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Socijalistička partija Srbije predala je večeras Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za parlamentarne izbore.

Uz listu "Ivica Dačić-premijer Srbije" predato je i više od 20 000 potpisa birača koji su listu podržali.

SPS će na parlamentarnim izborima izaći pod nazivom "Ivica Dačić - premijer Srbije", a na gradske izbore pod nazivom "Ivica Dačić - premijer Srbije, Toma Fila - gradonačelnik Beograda".

 

Listu su predali lideri SPS Ivica Dačić i lider koalicione stranke, Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. Oni su ujedno na prvom i drugom mestu liste.

Posle Dačića i Markovića, broj tri na listi je predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković, a na nakon njega na listi su dosadašnja poslanica u Skupštini Srbije Dijana Radović i potpredsednica Skupštine Vojvodine Aleksandra Ađanković.

U samom vrhu liste je direktor Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović" Vladimir Đukić, a na listi je i glavna sestra u toj ustanovi Nataša Bogunović.

Na listi je i predsednik Saveza penzionera Srbije Andrija Savić i nekadašnji kapiten rukometne reprezentacije Srbije Ratko Nikolić.

Dačić je naveo da je "sve u životu radio za Srbiju" i da je Srbija za njega osnovno opredeljenje", pa će "sve učiniti za zaštitu nacionalnih i državnih interesa".

Naglasio da "svi znaju da mi stojimo postojano" i naveo da su dva temeljna principa koalicije "Srbija iznad svega i socijalna pravda za svakog čoveka".

Dačić je istakao da mu je "posebna čast" što se na koalicionoj listi nalazi pukovnik Zoltan Dani koji je oborio "nevidljivi" F-117 tokom bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine.

Dačić je istakao da koalicija nikada nije brže sakupila potpise što pokazuje da postoji veliki elan i energija u očekivanju predizborne kampanje.

Na izbornoj listi uz SPS i JS su i predstavnici koalicionih partnera Zeleni Srbije.

Srpska napredna stranka prva je danas u 15.00 časova RIK-u predala listu kandidata za parlamentarne izbore raspisane za 3. april.

Predata i lista za gradske izbore

Socijalistička partija Srbije večeras je zajedno sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenom strankom predala Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) listu za beogradske izbore raspisane za 3. april.

Listu ''Toma Fila - gradonačelnik Beograda" je potpisima podržalo 5.000 građana.

Predaji liste za beogradske izbore prisustvovali su predsednik SPS Ivica Dačić, funkcioneri ove stranke Aleksandar Antić i Nikola Nikodijević, kao i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

 

 

Komentari (0)

Talk of the town