Izbori 2022

Ko je sve na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve": Od naučnika, muzičara i glumaca do bivših poslanika

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2022

-

15:48

Ko je sve na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve": Od naučnika, muzičara i glumaca do bivših poslanika
Ko je sve na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve": Od naučnika, muzičara i glumaca do bivših poslanika - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić, Zoran Žestić, Dragan Stanković, Slobodan Miljević, Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Listu "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" za parlamentarne izbore, koju je danas proglasila Republička izborna komisija, predvodi direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić, a prva mesta na listi zauzele su istaknute ličnosti u javnom životu, poznati naučnici, lekari, umetnici.

Među poznatim imenima koji su zauzeli najbolje pozicije, odnosno nalaze se u prvih deset su glumac Lazar Ristovski, stonoteniserka Branislava Perić Ranković, violinista Jovan Kulundžija, molekularni biolog Jelena Begović, glumac Lepomir Ivković, operski umetnik Jadranka Jovanović...

Prva među funkcionerima naprednjaka na listi je potpredsednica SNS i premijerka Ana Brnabić, koja je na 14. mestu na listi, a odmah iza nje je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Na listi su i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na visokom 17. mestu, ali i gradonačelnik Zoran Radojičić na 30. mestu.

Nedavno izabrana potpredsednica SNS Nevena Ðurić nalazi se na 18. mestu, a mogućnost da ponovo bude šef naprednjaka u Skupštini imaće Aleksandar Martinović, koji je odmah iza nje na listi.

Visoka mesta zauzimaju i poslanici iz bivšeg saziva Vladimir Ðukanović, Sandra Božić, Vladimir Orlić, Jelena Žarić Kovačević, Milenko Jovanov, a tu su i Milovan Drecun, Biljana Pantić Pilja i Marijan Rističević.

Mogućnost da ponovo diskutuju u parlamentu, imajući u vidu poziciju na listi, verovatno će imati i Lav Grigorije Pajkić, Nebojša Bakarec, Aleksandra Tomić, Aleksandar Mirković, Marko Atlagić, Uglješa Mrdić…

Veliku šansu da bude deo poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije ima i javnosti dobro poznata doktorka Nada Macura.

Od ministara na listi su koalicioni partrneri naprednjaka Nenad Popović (SNP) i Tatjana Matić (SDPS), ali nema ministara iz stranke nosioca liste.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town