Izbori 2022

Aleksić: Srpski seljak odlučuje kad će režim pasti

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2022

-

20:58

Aleksić: Srpski seljak odlučuje kad će režim pasti
Koalicija "Ujedinjena Srbija" - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Narodne stranke i treći na listi "Ujedinjeni za pobedu Srbije" Miroslav Aleksić izjavio je u Trsteniku da ova vlast potcenjuje Srbiju i srpskog seljaka, a upravo je srpski seljak taj koji će odlučiti kada će ovaj režim pasti.

"Srpsko selo i srpski seljak su othranili i odbranili Srbiju. I ja sam jedan od tih ljudi, kao i moja porodica. Znam kao poljoprivrednik kroz kakve muke i probleme prolaze današnji poljoprivrednici. Ovde u Trsteniku dve trećine opštine su sela. Pamtim koliko se proizvodilo paprike i grožđa. Sve su to ugasili", rekao je Aleksić.

On je dodao da imamo resurse, kao i vredne ljude, ali da nam fali odgovorna država.

Kaže i da stvari mogu da se promene u poljoprivredi za najkraće vreme, a to podrazumeva da se duplira budžet za poljoprivredu i da bude 10 odsto, da se ukine akciza za dizel gorivo, a da se subvencije usmere na mala poljoprivredna domaćinstva.

"Sve se to može, samo treba da postoji volja", kazao je Aleksić.

On je pozvao građane da ne odustaju u borbi za prave vrednosti i bolju Srbiju i poručio: "Od nas zavisi i to ko će da nas vodi i kako ćemo živeti. Glas na izborima ne može da se meri ni za kilo ulja ili šećera, ni sa 100 ili 30 evra. To dođe i prođe u jednom izbornom danu, a onda 4 godine trpimo nakaradne odluke onih koji su prevarili narod i ukrali glasove".

Potpredsednik NS Vladimir Gajić je rekao da je zadatak opozicije da ohrabri građane da se oslobode straha, te da je neophodno da se strankama crveno - crne koalicije zabrani rad, a ljudima koji vode te stranke da se zabrani doživotno da učestvuju u bilo kakvom radu u javnom životu.

Da bismo došli do toga moramo da pokažemo snagu i dokažemo da nas je više od njih", poručio je Gajić.

Potpredsednica Opštinskog odbora Narodne stranke Trstenik Katarina Radić izjavila je da nemarom i nebrigom aktuelne vlasti opština Trstenik tone u mrak, da vecina sela nema pijaću vodu, ni kanalizaciju, da "neki ljudi sa mašinama prekopavaju naša sela", da škole propadaju, a poljoprivrednici su u minusu.

"Ovde više nema mesta za kulturu, obrazovanje ili sport. To je sve ono što moramo da popravimo nakon smene vlasti", zaključila je Radić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town