Izbori 2022

Predizborni skup SPS u Beogradu, Dačić: Spreman sam da budem premijer

Komentari

Autor: Fonet/Tanjug

06/03/2022

-

20:24

Predizborni skup SPS u Beogradu, Dačić: Spreman sam da budem premijer
Predizborni skup SPS u Beogradu, Dačić: Spreman sam da budem premijer - Copyright FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SPS Ivica Dačić poručio je danas sa predizbornog skupa u Beogradu da su toj koaliciji isključivo prioritet interesi Srbije, a ne Evropske unije, Zapada ili Istoka, te da će nastaviti da se zalažu i bore za dobrobit građana Srbije.

Dačić je, na skupu koalicije koju čine SPS, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije, rekao da su tri pitanja ključna za našu zemlju - pitanje KiM, NATO i prijateljstvo sa Rusijom i Kinom.

"Kosovo će zauvek ostati deo Srbije. Recimo "ne" NATO-u, jer su nas oni bombardovali. Nećemo uvoditi sankcije prijateljskim zemljama. Uvođenje sankcija Rusiji, značilo bi uvođenje sankcija Srbiji", poručio je Dačić.

Dačić je pozvao građane da glasaju za koaliciju jer će tako, kaže, "glasati za sebe".

On je naveo i da su rezultati dosadašnje vlasti, koalicije SNS i SPS finansijska konsolidacija zemlje, nove investicije i bolji uslovi rada.

Dačić je poručio da na predsedničkim izborima podržava Aleksandra Vučiće, te objasnio da će, ukoliko oni budu premijer i predsednik, Srbija imati čvrstu, naprednu i odgovornu politiku.

"Spreman sam da budem premijer"

Kako je precizirao, kao najozbiljniji partner Aleksandra Vučića spreman je da bude premijer.

"Aleksandar Vučić - predsednik, Ivica Dačić - premijer, to je pobeda Srbije", zaključio je Dačić.

Dačić je rekao i da je SPS uvek delila sudbinu srpskog naroda i da je državotvorna stranka. Dodao je da je vreme za socijalnu pravdu i da se treba boriti protiv samovolje poslodavaca, da postoji balans između rada i porodičnog života.

Istakao je da socijalisti nisu zaboravili svoj slogan "Smrt fašizmu". Naglasio je da svaki političar u Srbiji mora da odgovori da li je za nezavisnost Kosova i dodao da dok je predsednik SPS toga neće biti.

Skup je održan u hali Beogradskog sajma, na kojem se okupilo više hiljada građana, uz zastave, stranačka obeležja i trubače, a započeo je izvođenjem himne Srbije.

Skupu su prisustvovali funkcioneri SPS Branko Ružić, Aleksandar Antić, Slavica Ðukić Dejanović, Vladimir Zagrađanin, Ivica Tončev...

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town