Izbori 2022

Siniša Mali: Želimo da radimo i sa Istokom i sa Zapadom

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2022

-

23:07

Siniša Mali: Želimo da radimo i sa Istokom i sa Zapadom
Siniša Mali - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar finansija i funkcioner SNS Siniša Mali izjavio je večeras da Srbija želi da radi i sa Zapadom i sa Istokom, kao i da sedi na jednoj, "srpskoj stolici".

"Srbija sedi na jednoj, srpskoj stolici, a ne na dve. Ne menjamo principijelan stav, za razliku od brojnih zemalja. Imate neke koji žele nestabilnost, da dobiju korist, na štetu Republike Srpske, Kosova i Metohije, da iskoriste situaciju. Mi nećemo da vodimo ratove velikih sila, kako je rekao predsednik Vučić. Naša poruka je: nećemo da šaljemo našu decu u rat.  Mi se borimo za mir i stabilnost", rekao je Mali u emisiji ''Hit tvit'' na TV Pink.

On je pojasnio da je Srbija glasala za rezoluciju UN kojom se osuđuje napad Rusije na Ukrajinu jer je Srbija zemlja koja se drži principa neugrožavanja teritorijalnog integriteta.

"S druge strane, mi nismo uveli sankcije Rusiji. Mi hoćemo i sa Zapadom i sa Istokom da radimo. Imamo i jake istorijske odnose sa Ruskom Federacijom. I onda, u moru loših rešenja pokušavate najmanje loše, imajući u vidu interes Srbije", istakao je Mali.

Mali je rekao da je pritisak na Srbiju i dalje veliki.

"Ogroman je pritisak na Srbiju, ali taj pritisak ne osećamo mi, već predsednik Srbije. Znam ga toliko godina, nisam ga video u težoj situaciji, s obzirom na to kuda svet ide i gde se svet nalazi. Mala smo zemlja. Treba da gledamo kako da sačuvamo mir i stabilnost. Sve što je predsednik uradio u prethodnih par dana, pokazao je da nam je Srbija na prvom mestu", rekao je Mali.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town