Izbori 2022

Vučić na predizbornom skupu kod Šapca: Majur kako glasa, tako glasa cela Srbija

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2022

-

16:22

Vučić na predizbornom skupu kod Šapca: Majur kako glasa, tako glasa cela Srbija
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić istakao je danas na predizbornom skupu u Majuru kod Šapca da država ulaže veliki novac u taj kraj, i da će sve što se bude uradilo potpuno promeniti poziciju Šapca.

Vučić je, obraćajući se velikom broju građana, koji su se okupili i sat vremena pre njegovog dolaska u to mesto, rekao da je odlučio da dođe u Majur, zato što su mnoge važne stvari krenule iz tog mesta, dodajući da su promene u Šapcu 2015. krenule pobedom u Majuru.

"Majur kako glasa, tako glasa cela Srbija", podvukao je on.

Najavio je asfaltiranje puta u tom mestu, u dužini od 4,2 kilometara, a radovi će krenuti čim otopli, dodajući da je biti urađen i Tabanovački put, što će sve koštati milion evra. Podsetio je da se radi Fruškogorski koridor, autoput Ruma-Šabac, čime će ovaj deo Srbije biti spojen sa Beogradom i Novim Sadom, a radi se i brza saobraćajnica do Loznice, koja će ići dalje prema Malom Zvorniku.

Vučić je ukazao da se radi i rekonstrukcija šabačke bolnice, ali i najavio izgradnju potpuno nove šabačke bolnice u vrednosti od 50 miliona evra.

"Ako smo dali 35 miliona evra za lozničku bolnicu nema smisla da Šabac nema taku veliku i dobru bolnicu, koja će biti na kilometar od autoputa", objasnio je on.

Vučić je ukazao da, kada se sabere sav novac, to će premašiti milijardu evra, a svi ti radovi će potpuno izmeniti poziciju Šapca.

"To mi danas možemo da uradimo zato što imamo uređene javne finansije, situacija u zemlji je neuporedivo bolja. Siguran sam da su i drugi ranije želeli da to sve naprave, uz to što su neki trpali pare u džepove, bilo je i onih koji nisu razumeli kako javne finansije treba da budu uredne. Tri i četiri decenije se samo pričalo o putevima“, rekao je on.

Vučić je kazao da ti putevi znače da će više fabrika i investicija doći u ovaj kraj.

S tim u vezi je pomenuo kinesku kompaniju Mint koju je obišao danas, koja će u Šapcu zaposliti 800 ljudi, u Loznici 1.000, i dodao da traže još gde da naprave fabriku za preradu alimunijuma za 1.200 zaposlenih.

"Kada imate sve puteve, kada imate proveden gas, sve infrastrukturne probleme rešene onda dolaze i investitori", rekao je on.

Na dobacivanje iz publike - šta je sa kanalizacijom u Majuru, Vučić je odgovorio da se i to radi, kao i za ceo Šabac, što će koštati 46 miliona evra.

"Taj novac je već obezbeđen iz programa 'Čista Srbija'. Posle toga nema više razlike između Majura i austrijskih i švajcarskih sela. Posle toga dolaskom investitora, zapošljavanja i većih plata više problema nema", objasnio je on.

Sistem otvorenih bazena u Šapcu

Najavio je i da će u Šapcu biti izgrađen sistem otvorenih bazena.

Vučić je kazao da doći do svega toga nije spisak lepih želja, i da je neophodan trud da se postigne uspeh.

Zamolio je okupljene da 3. aprila na izborima pokažu svu odgovornost i ozbiljnost, jer će dolaziti mnogi da obećavaju sve i svašta, a u njihovo vreme nisu bili sposobni da otvore niti jednu fabriku ili izgrade neki put.

"Nemojte da verujete onima koji kažu da će za dan rešiti probleme. Nisu ni razmišljali da ga reše. Izbori nisu igra, država nije igračka. Važno je svoje poverenje da ukažete onima koji su delima pokazali da mogu da urade dobre stvari za našu zemlju", podvukao je on.

Vučić je podsetio da se Srbija u protekle dve godine najbolje razvijala u celoj Evropi.

"Video sam danas da je Ramuš Haradinaj rekao bombardovaće Srbiju, hteo sam da se našalim „hoćeš li to sa dva bojlera ili neko drugi“... Mi ćemo za razliku od njega i drugih da čuvamo mir i stabilnost, da čuvamo i gradimo našu zemlju. Naš posao da svi u našoj zemlji i regionu imaju dovoljno pšenice, brašna i svega, kao što će naš narod da ima“, kazao je on ističući da je rezultat takve politike vidljiv u tome da Sbrija ide u dobrom smeru.

Građane je pozvao da na izborima glasaju odgovorno kako bi omogućili još 4 ili 5 godina za napredak Srbije, jer će onda biti Srbija sigurna i neće biti mogućnosti za povratak.

"Važno je da se ne vraćamo u prošlost, onima koji su zemlju urušavali i uništavali. Mislim da je za našu zemlju strašno važno da pokušamo u politički život da unesemo više odgovornosti, a možda malo manje strasti, da ne mrzimo jedne druge, pokažemo poštovanje, i da rezultati budu jedino merilo nečije uspešnosti", rekao je on.

O pristupanju NATO

U vezi mišljenja pojedinaca da treba Srbija da pristupi NATO, Vučić je kazao da nije dobro da se priključimo vojnoj alijansi, da nije mesto Srbiji u njoj, da Srbija može sama da čuva svoje nebo, ali i da mora da prašta ali ne sme da zaboravi Milicu Rakić, ni sve ono što su nam radili 1999.

"Mnogo truda smo uložili da sačuvamo ugled Srbije u svetu, što nije lako u uslovima za koje austrijski ministar Šalenberg kaže da ne isključuje mogućnost izbijanja Trećeg svetskog rata. Mi smo mali, iako najveći u regionu Zapadnog Balkana, moramo da razumemo svoju poziciju, ali moramo da čuvamo svoje nacionalne i državne interese. Zato ne rušimo i ne gazimo mostove koje smo gradili prema našim prijateljima na istoku, grabeći istovremeno na evropskom putu i prihvatajući sve najbolje standarde koje dolaze sa zapada", podvukao je on.

 

 

Istakao je da je teško održati takvu politiku, ali je ona jedina moguća za Srbiju. Rekao je da je ponosan što niko ne može da kaže da se Srbija nije pridržavala međunarodnog prava.

"Nekada vam se neka odluka neće svideti, ali budite racionalni i razmislite da li smo morali da je donesemo. Obećavam da nikada nećemo doneti odluku koja nije u interesu našeg naroda", podvkao je on.

Najavio je da će uskoro morati da razmišlja o dovođenju novih investitora i u druge opštine Mačvansko-podrinjskog kraja.

"Nemojte da se sekirate za sve koji nas napadaju 10 godina, 3.aprila narod govori", zaključio je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town