Izbori 2022

Boško Obradović predao kandidaturu za predsednika Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2022

-

13:27

Boško Obradović predao kandidaturu za predsednika Srbije
Boško Obradović predao kandidaturu za predsednika Srbije - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za predsednika Srbije ispred koalicije Dveri i POKS Boško Obradović pozvao je danas sve građane koji ne žele povratak na bivši režim da ga podrže jer je "dokazao da ima srce i hrabrost da se suprotstavi režimu".

"Svi koji ne žele povratak na bivši režim sada će konačno na predsedničkim izborima imati za koga da glasaju. Neko sam ko nije nikada bio na vlasti, neko ko nema afere. Tokom ovih deset godina dokazao sam da imam srce i hrabrost da se suprotstavim korumpiranom pravosudnom i političkom sistemu u Srbiji koji se nije menjao više od tri decenije", rekao je Obradović nakon predaje kandidature Republičkoj izbornoj komisiji.

Naglasio je da je spreman da sa građanima menja "korumpirani sistem, kako bi konačno došlo do smene političke generacije" i da se novi ljudi pitaju i odlučuju na tradicionalnim i hrišćanskim vrednostima.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Rekao je da će mu glavni politički cilj biti mladi - da zaustavi njihov odlazak i da obezbedi uslove da ih vrati u Srbiju.

Za to, kako kaže ima konkretna rešenja - obezbediće im bolje obrazovanje, lakše zapošljavanje, osamostaljivanje, između ostalog kroz pomoć u rešavanju stambenog pitanja. Naglasio je da će voditi računa o teritrijalnom integritetu i KiM, o svim Srbima u regionu, da će poštovati sve manjine i demoraktiju i Ustav.

"Ekonomski i ekološki patriotizam"

"Neću dozvoliti da budu uvedene snakcije Rusiji niti da zemlja ide ka članstvu u NATO", rekao je i dodao da će se zalagati za ekonomski i ekološki patriotizam - za podršku domaćoj privredi i poljoprivedi i zaštitu životne sredine.

Biću protiv pomoći stranim kompanijama koje ovde donose prljave tehnologije, naveo je Obradović i dodao da će porodicu staviti na prvo mesto kako bi pobedili belu kugu.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Rekao je i da će svima za stupanje u brak ili rođenje deteta omogućiti poreske olakšice. Pozvao je "sve dame" diskriminisane na svim poljima, da glasaju za njega kako bi ih kao predsednik zastupao na političkoj sceni.

Kandidaturu Obradovića podržao je POKS. Miloš Parandilović je tim povodom rekao da podržavaju Obradovića jer je se 10 godina borio za bolju Srbiju i što je jedini koji je obećao da će tokom mandata otvoriti pitanje obnove kraljevine, zato što želi da bude poslednji predsednik i da posle njega Srbija bira kraljevskog premijera.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town