Izbori 2022

Dan nakon objave kandidature za predsednika Srbije Dragoslav Šumarac ipak odustao od izborne trke

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/03/2022

-

15:07

Dan nakon objave kandidature za predsednika Srbije Dragoslav Šumarac ipak odustao od izborne trke
Dragoslav Šumarac - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Profesor Dragoslav Šumarac je danas povukao svoju kandidaturu za predsednika, samo dan nakon što je Socijaldemokratska stranka Srbije saopštila da će on biti njen kandidat na predsedničkim izborima. Kako je navedeno u saopštenju SDS,  ova stranka je u dogovoru sa ostalim koaliconim partnerima iz koalicije "Ajmo ljudi" donela odluku da povuče kandidaturu za predsednika Srbije.

Kako se navodi, prethodna odluka o kandidovanju je doneta u skladu sa dubokim uverenjem koalicije da je neophodno da građani Srbije na ovim izborima imaju opciju nedvosmisleno proevropski orijentisanog kandidata.

"Zbog iznuđenog roka u kom je doneta odluka o kandidatu i nakon ponovnih konsultacija sa koalicionim partnerima, zajednički smo odlučili da se kandidatura povuče", navela je koalicija i istakla da je i tom odlukom pokazala evropske i demokratske vrednosti za koje se zalaže.

Šumarac je izjavio da je zbog izostanka potpune podrške svih koalicionih partnera i prekratkog roka za skupljanje potpisa, doneo odluku da povuče kandidaturu za predsedničke izbore.

On je zahvalio predsedniku SDS Borisu Tadiću na ukazanom poverenju i pozvao sve da daju svoj glas listi "Boris Tadić - Ajmo ljudi" na republičkim izborima.

Koalicija je zahvalila Šumarcu, koji je, kako su naveli u saopštenju, imao hrabrosti da prihvati ovu ulogu i da uđe u borbu u nemogućim okolnostima, a posebno što je svojom odlukom na delu pokazao demokratske vrednosti za koje se zalaže koalicija i uvažio mišljenja svih partnera i realne okolnosti.

"Naš cilj je da očuvamo principe stvarnog jedinstva i da ne pravimo kompromise forme, na račun suštine. Verujemo da samo istinski sledeći vrednosti za koje se zalažemo, možemo da menjamo Srbiju i naše društvo na bolje", poručila je koalicija "Ajmo ljudi".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town