Izbori 2022

Zelenović: Mora se smanjiti potrošnja struje, imamo plan za to

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2022

-

14:05

Zelenović: Mora se smanjiti potrošnja struje, imamo plan za to
Nebojša Zelenović - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac liste za parlamentarne izbore zeleno-leve koalicije "Moramo" Nebojša Zelenović poručio je danas da se u Srbiji mora smanjiti potrošnja električne energije, kako bi se sačuvala životna sredina.

Zelenović ističe da koalicija "Moramo" ima jasan plan za to.

"Zgrade i kuće su nam stare, trošimo mnogo energije, računi su nam preveliki. Mi smo u Šapcu to promenili i danas imamo naselja koja su sva priključena na toplovod, u kojima su stanovi izolovovani, a grejanje do 50 odsto jeftinije", rekao je Zelenović.

On navodi da se mora izolovati svaka kuća i zgrada u Srbiji, zahvaljujući čemu ćemo, kaže, trošiti manje.

"Imovina će nam vredeti više, tako smanjujemo zagađenje vazduha i živimo zdravije. Sve poslove će uraditi domaća operativa i industrija, moramo da ulepšavamo naše gradove i sela", istakao je Zelenović, navodi se u saopštenju.

Kandidat te koalicije za predsednicu Biljana Stojković napominje da se mora brinuti o živom svetu i njihovim staništima.

"Za dabrove, hrastove, ptice, leptire, za sva ona stvorenja koja nemaju svoj glas i koja zavise od toga kako ćemo tretirati njihova staništa i njihove živote. Oni zaslužuju da žive jer njihov život zavisi od nas, a i nas život zavisi od njih", istakla je Stojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town