Izbori 2022

Tadić: Bitno da se kroz ove izbore opozicija konsoliduje

Komentari

Autor: Fonet

19/03/2022

-

17:42

Tadić: Bitno da se kroz ove izbore opozicija konsoliduje
Boris Tadić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac izborne parlamentarne liste "Ajmo ljudi" Boris Tadić izjavio je danas u Leskovcu da izbori 3. aprila neće biti odlučujući i da se ne slaže sa ocenom da će ovo biti referendumski izbori koji će menjati budućnost ove zemlje.

"Doći će i neki novi izbori, ali je sada bitno da se kroz ove izbore opozicija konsoliduje", rekao je Tadić i izrazio nadu da će biti drugog kruga predsedničkih izbora.

"Naše poslanje i misija je da se borimo protiv vlasti, a ne protiv opozicionih stranaka, to nije dobro. I kada ja kritikujem to činim iz najbolje namere, a ne zato što želim nekoga da poništim i da mu osporim pravo bavljenja politikom", rekao je Tadić.

On je poručio da nikada neću otići u penziju, dodavši da to ne zavisi od onoga čime se bavio, nego što ne može da zamisli svoj život u penziji.

Tadić je sa kandidatima poslaničke liste "Ajmo ljudi" razgovarao sa Leskovčanima i na konferenciji za novinare rekao da je došao nenajavljeno, a reakcije građana sa kojima je razgovarao na leskovačkoj pijaci i na ulici, dok je šetao gradom, ocenio kao izuzetne.

"Mi nismo vladari koji nameću svoja rešenja, nego smo uvek saslušali šta građani žele, mi smo upravljali zemljom i to je fundamentalna razlika između nas i njih", istakao je Tadić.

On je objasnio da je u programu koalicije decentralizacija od najvećeg značaja i da žele da vrate lokalnim samoupravama nadležnosti koje trenutno nemaju, a da bi to imalo puni efekat mora se promeniti zakon o izborima na nivou lokala i narodnih poslanika i da građani direktnije biraju svoje predstavnike.

Tadić je rekao da se zalaže za mešoviti izborni sistem, način glasanja u kome bi građani znali ko su njihovi predstavnici koji bi tako bili i obavezani da građanima stalno podnose račune šta su uradili za njih.

"Treća centralna tačka našeg programa je borba za prava radnika i promena Zakona o radu. Mi smo postali zemlja jeftine radne snage. Tri puta smo menjali Zakon o radu od 5. oktobra i mislim da je ova poslednja promena najgora", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town