Izbori 2022

Veselinović: Batajnica da bude posebna opština, a to zaslužuju i Mirijevo, Dunavski venac i Kaluđerica

Komentari

Autor: Tanjug

27/03/2022

-

14:53

Veselinović: Batajnica da bude posebna opština, a to zaslužuju i Mirijevo, Dunavski venac i Kaluđerica
Dobrica Veselinović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za gradonačelnika ispred pokreta "Ne davimo Beograd" i koalicije "Moramo - Za dobar grad" Dobrica Veselinović izjavio je, da će, ako postane prvi čovek grada, Batajnica postati nova opština u Beogradu.

U saopštenju koalicije "Moramo" navodi se da je Veselinović građanima Batajnice kazao da će ta koalicija insisitrati da se promeni Statut grada kako bi se omogućilo formiranje novih opština.

"Moramo da obezbedimo da se građani pitaju o tome kako se naš grad razvija i da se pitaju o tome kako se njihova sredstva troše. Pokret Ne davimo Beograd i koalicija "Moramo" će insistirati da se promeni Statut Grada i da se omogući formiranje novih opština", rekao je Veselinović.

Aktivista "Ne davimo Beograd" u Batajnici Milan Ljutovac kaže da jedini način da se počne sa rešavanjem komunalnih problema u tom naselju jeste da ono dobije status opštine.

"Batajnica je mesto od 80.000 stanovnika koja nema Dom zdravlja, nema groblje, nema regularan vodovod, nema ni kanalizaciju. Da bismo počeli da živimo kao ljudi potrebno je da postanemo opština. Da bi mogli da rešavamo svoje komunalne probleme i da Batajnica postane naselje koje je dostojno čoveka", naveo je Ljutovac.

Euronews/Zlatica Radović

U koaliciji "Moramo" smatraju da i Mirijevo i Kaluđerica zaslužuju status opštine

Koalicija "Moramo" smatra da je Beograd teritorijalno rasprostranjen u takvoj meri da je teško donositi odluke iz jednog centra.

Neki delovi Beograda, dodaju oni, poput Mirijeva, Avalskog venca, Dunavskog venca ili Kaluđerice, zbog svojih specifičnosti, zaslužuju svoje opštine.

Zbog toga se, ističu, koalicija "Moramo" zalaže za izmenu Zakona o lokalnoj samoupravi koji stoji na putu većoj decentralizaciji i davanju novih ovlašćenja opštinama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town