Izbori 2022

Jovanović: Ostvarili smo tu treću poziciju, bićemo odlučujući faktor za Beograd

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

03/04/2022

-

23:09

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija NADA koju predvodi Miloš Jovanović osvojila je, prema preliminarnim projekcijama Cesida 5,4 odsto. Jovanović je, obraćajući se iz štaba koalicije, rekao da su ponosni što su "osvojili treću poziciju".

"Ponosan sam na šest odsto glasova i to je uspeh. Čini nam se da je to osnova za budućnost i svakako jeste. Beogradski rezultat nas upućuje na to da ćemo biti odlučjući faktor za vlast u Beogradu. Sačekaćemo konačne rezultate, za sada izgleda kao izvesna mogućnost. Voleo bih da NADA bude taj tas na vagi. Mislimo da su neke promene potrebne", rekao je Jovanović.

Predsednik DSS-a kaže da je koalicija NADA ispunila svoja dva osnovna cilja, a to je da bude prisutna u Narodnoj Skupštini Srbije i skupštini Beograda.

"Treći cilj koji je bio najteži i najneizvesniji, skoro izvesno nije postignut. Po onome što nam javljaju naši ljudi gotovo izvesno neće biti drugog kruga", rekao je Jovanović u prvom obraćanju novinarima nakon zatvaranja birališta.

Ocenio je da je bilo manjih nepravilnosti, ali ne takvih da bi mogli da utiču na rezultate izbora. Dodao je da je kampanja bila mnogo manje prljava i politikantska nego obično, ali uz vrlo nizak nivo rasprave u debtama.

"Raduje me visoka izlaznost na izborima. Odgovornost za ovu zemlju imamo svi mi, i mi sa ove strane i građani i smatram da je izlazak na izbore dužnost", naglasio je Jovanović.

Čelnik dela Pokreta obnove Kraljevine Srbije, koalicionog partnera DSS-a, Vojislav Mihailović izrazio je zadovoljstvo što će "posle 77 godina u Skupštini imati ko da zastupa ideju povratka monarhije".

On je dodao kako je rezultat koalicije na lokalnim izborima u Beogradu takođe oko pet procenata .

" Mislim da će nakon drugog kruga da se organizuje više stranaka koje će mnogo bolje voditi Beograd i da će Beograđani biti mnogo zadovoljniji", rekao je Mihailović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town