Aktuelno iz kulture

Vraća se Berlin: Jedan od omiljenih likova iz serije "La casa de papel" dobio svoj spinof (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/09/2023

-

21:49

Vraća se Berlin: Jedan od omiljenih likova iz serije "La casa de papel" dobio svoj spinof (VIDEO)
Berlin - Copyright Printscreen YouTube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

"La Casa de Papel" jedna je od najpopularnijih serija u istoriji Netfliksa dobila je spinof pod nazivom "Berlin", za koji je objavljen prvi trejler.

Nova mini-serija stiže na Netfliks 29. decembra, a prati dešavanja u životu jednog od likova iz originalnog ostvarenja kog igra Pedro Alonso.

Berlin, jedan od omiljenih likova, ovog puta planira pljačku i regrutuje grupu kriminalaca da mu pomognu, a gledaoci će kroz seriju saznati više o njegovoj prošlosti.

U rediteljsku stolicu ponovo se vratio kreator "La Casa de Papel" Aleks Pina.

"To je putovanje kroz zlatno doba lika, kada je ludo zaljubljen pljačkao po Evropi", rekao je Pina ranije potvrdivši da je spinof pun napetosti, romantike i humora.

Berlin je bio jedan od najvoljenijih (i najomraženijih) likova, ali je uprkos tome, rano je poginuo u seriji. Iako je bio harizmatičan, pametan, zabavan i atraktivan, pokazivao je mizoginiju, nasilnu prirodu i seksualno predatorstvo. 

Čak su i Alonso i Pina tog lika opisali kao mizoginog rasistu, a ponekad i psihopatu, u prošlogodišnjem Netfliksovom dokumentarcu "Money Heist: The Phenomenon".

Pre lansiranja "Squid Game", "La Casa de Papel" bila je najgledanija serija na toj platformi van engleskog govornog područja. Njen uspeh bio je prvi znak Netfliksu da treba da nastavi ulaganje u produkciju na različitim jezicima. 

Platforma je nastavila da zarađuje na njenoj popularnosti, lansirajući i južnokorejski rimejk te serije.

U "Money Heist: Korea - Joint Economic Area" Severna i Južna Koreja su na pragu mirnog ujedinjenja posle gotovo 80 godina razdvojenosti. Ali dok se zemlje pripremaju da usvoje sasvim novu zajedničku valutu, genijalni strateg poznat kao Profesor, okuplja grupu vrhunskih lopova iz obe države, u pokušaju da ukradu novac "ispod čekića". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura