Aktuelno iz kulture

Pljačke, napetost i romanse voljenog Berlina: Šta nas sve očekuje u spinofu serije "La casa de papel"

Komentari

Autor: Staša Rosić

24/11/2022

-

09:18

Pljačke, napetost i romanse voljenog Berlina: Šta nas sve očekuje u spinofu serije "La casa de papel"
Pljačke, napetost i romanse voljenog Berlina: Šta nas sve očekuje u spinofu serije "La casa de papel" - Copyright Prinskrin/Youtube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Smrt nekog lika u seriji ili filmu uglavnom je kraj njegovog putovanja. Ipak, to ne važi za jednog od omiljenih protagonista serije "La casa de papel" Andresa de Fonolosa - Berlina, koji dobija sopstveni spinof.

Posle pet sezona jedne od najgledanijih Netfliksovih serija, ljubitelji Profesorove bande moći će da prate Berlinov život pre nego što je postao deo ekipe.

Novu seriju potpisuje Aleks Pina, autor originala, dok je scenario poveren Ester Martinez Lobato. 

Iako još nije dostupan njen trejler, Netfliks je objavio klip u kom predstavlja nove protagoniste spinofa, uključujući i Berlina.

U glavnoj ulozi je ponovo Pedro Alonso, kao uznemirujuće šarmantan sofisticirani kradljivac dragulja. Tu su i Tristan Uloa kao Demijan, Mišel Džener kao Kejla, Džoel Sančez (Brus), Begonja Vargas (Kameron) i Hulio Penja Fernandes (Roi).

Male su šanse da ćemo imati priliku da vidimo nekoga od ostalih zvezda "La casa de papel", a ukoliko se to ipak desi, to će najverovatnije biti sam Profesor, za kog znamo da je Berlinov brat.

Snimanje je počelo u Madridu i Parizu u oktobru ove godine, a potvrđeno je da će prva sezona imati osam epizoda.

"Putovanje kroz zlatno doba Berlina"

Andres, odnosno Berlin, stariji je brat Profesora, koji pati od terminalne bolesti, što smo saznali u prvoj sezoni originalne serije. Berlin se žrtvovao u drugoj sezoni, kako bi spasao bandu, ali se vraćao u sećanjima drugih članova ekipe u narednim sezonama .

Iako je bio harizmatičan, pametan, zabavan i atraktivan, pokazivao je mizoginiju, nasilnu prirodu i seksualno predatorstvo. 

Čak i Alonso i tvorac serije Aleks Pina su tog lika opisali kao mizoginog rasistu, a ponekad i psihopatu, u prošlogodišnjem Netfliksovom dokumentarcu "Money Heist: The Phenomenon".

U novom projektu videćemo njegov život pre događaja iz "La casa de papel", kada je imao svoju bandu s kojom je pljačkao po Evropi.

profimedia

 

Prema rečima Aleksa Pine i Pedra Alonsa na Netfliksovom globalnom događaju, "Berlin" je "putovanje kroz zlatno doba lika, kada je, ludo zaljubljen, pljačkao po Evropi. To je serija puna visokoprofilnih pljački, napetosti, putovanja, romanse i što je najzanimljivije, smisla za humor".

Još nije poznato kada ćemo imati priliku da gledamo novu seriju, ali je izvesno da će biti dostupna na Netfliksu sledeće godine.

Korejska verzija "La casa de papel"

"Berlin" nije prvi spinof jedne od najgledanijih Netfliksovih serija. Od letos je na toj striming platformi dostupna i južnokorejska verzija koja nosi naziv "Money Heist: Korea - Joint Economic Area".

U novoj inkarnaciji serije, došlo je do pomirenja Severne i Južne Koreje, ali i stvaranja nove valute njihove ekonomske unije. 

Međutim, dok svet misli da je napravljen korak napred ka stabilnijem i boljem životu njihovih stanovnika, u stvarnosti siromašni postaju još siromašniji, a bogati bogatiji.

Pošto više ništa nemaju da izgube, jedna ekipa planira ogromnu pljačku.

Inače, zvezda serije "Squid Game" Park Hae-su igra Berlina u korejskom rimejku.

Komentari (0)

Kultura