Aktuelno iz kulture

Vukašin Jovanović: "Novi galsovi" u BDP-u su fantastična platforma

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2023

-

16:36

Vukašin Jovanović: "Novi galsovi" u BDP-u su fantastična platforma
Vukašin Jovanović - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Vukašin Jovanović igra u novoj predstavi Beogradskog dramskog pozorišta "U se, na se i poda se" koja je deo projekta "Novi glasovi". Reč je o platformi koja omogućava mladim glumcima, rediteljima i autorima da dobiju svoj glas, a pored Jovanovića, tu priliku su u ovom slučaju dobili reditelj Stefan Gajić i dramaturg Goran Starčević.

"Naša predstava je čista komedija. Dobijao sam često pitanja da li predstava nešto treba da nam kaže, šta treba da naučimo. Ova predstava je zabava, uživanje. Dođeš, odgledaš, odmoriš se, slatko se nasmeješ", istakao je glumac.

Jovanović je rekao da u predstavi "jednostavnog vodviljskog tipa" igra glavnu ulogu Momira Karapandžića, koji vodi bitku sa svojim okolnim svetom, a sledeće izvođenje "U se, na se i poda se" trebalo bi biti u decembru u BDP-u.

Prema njegovim rečima, "Novi glasovi" su "fantastična platforma" pomoću koje je on dobio priliku i pozvan je na stipendiju u BDP.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Imam već predstava iza sebe, ali koliko je to nevažno. Bio je pravi trenutak i vreme: 'Aha, on je dobar!' Nas trojica smo primljeni na stipendiju. Dobra je prilika", naveo je glumac.

Prema njegovim rečima, "novih glasova ima pregršt, samo im treba dati glas", a onima kojima bude dat smatra da će to opravdati.

Reditelj Gajić priprema u Jugoslovenskom dramskom pozorištu "Incident na granici", čija premijera se očekuje u novembru, a Jovanović kaže da je to "komad koji ima zanimljiv a jednostavan 'plot tvist'". 

"Dvoje mladih se nađu na jednom mestu, dođe graničar i podeli to mesto crtom. Onda kreće zaplet. Predstava nudi mnogo toga. Apsurdna, vrlo duhovita, ali će biti kao horor bajka na kraju. To je slika vremena i tu će da se pošalje neka poruka", naveo je glumac.

Jovanović očekuje prikazivanja serija "Drim tim 2", u kojoj je imao veliku ulogu, i "Vremena smrti", gde se pojalvjuje sa "jako lepom zahtevnom ulogom".

"Mislim da sam pobedio neke stvari kod sebe kao glumca. Naučio sa neke stvar i sazreo sam. Uloga Miloja Dačića mi je poverena i radujem se da vidim kao se to uklapa u mašineriju zvanu 'Vreme smrti'", rekao je Jovanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura