Aktuelno iz kulture

Raspisani konkursi za književne nagrade "Beogradski pobednik" i "Dušan Radović"

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2023

-

13:31

Raspisani konkursi za književne nagrade "Beogradski pobednik" i "Dušan Radović"
Raspisani konkursi za književne nagrade "Beogradski pobednik" i "Dušan Radović" - Copyright Tanjug/Rade Prelić, Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Biblioteka grada Beograda saopštila je danas da su raspisani konkursi za književne nagrade "Beogradski pobednik" i "Dušan Radović"

Predloge za dodelu "Beogradskog pobednika" za najbolji roman na srpskom jeziku objavljen od 1. januara do 31. decembra 2023. godine, pisci i izdavači mogu dostaviti u pet primeraka do 31. decembra BGB-u, kaže se u saopštenju.

Nagrada "Beogradski pobednik” je ustanovljena 2021. godine a sastoji od statue, rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića, diplome i novčanog iznosa od 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Kako je najavljeno, nagrada će biti dodeljena u drugoj polovini januara 2024. godine.

Predloge za nagradu "Dušan Radović" za književnost za decu i omladinu u okviru svih žanrova nasrpskom jeziku, objavljena od 15. decembra 2022. do 15. decembra 2023. godine, mogu dostaviti u tri primerka pisci i izdavači do 15. decembra BGB-u, kaže se u saopštenju.

"Odluka o dobitniku nagrade biće saopštena 6. februara 2024. godine, na dan kada je 1980. godine emitovana prva epizoda serije 'Poletarac' na Televiziji Beograd, prema tekstu Dušana Radovića, a u režiji Džona Bajforda", saopštio je BGB.

Nagrada "Dušan Radović" se sastoji od statuete, rad akademskog vajara Zorana Kuzmanovića, diplome i novčanog iznosa od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura