Aktuelno iz kulture

Predstava "Dečak sa koferom" osvojila šest nagrada na festivalu u Skoplju

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2023

-

09:36

Predstava "Dečak sa koferom" osvojila šest nagrada na festivalu u Skoplju
Predstava "Dečak sa koferom" osvojila šest nagrada na festivalu u Skoplju - Copyright Malo pozorište "Duško Radović"/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Dečak sa koferom", Malog pozorišta "Duško Radović" osvojila je čak šest nagrada na Drugom Međunarodnom festivalu pozorišta za decu "Igor Madžirov" koji je održan u periodu od 27. do 30. septembra u Skoplju, saopštili su iz "Radovića". 

U takmičarskom programu učestvovalo je osam predstava iz pet zemalja, a žiri u sastavu Tin Grabnar (Slovenija), Milivoje Mlađenović (Srbija) i Dragan Dovlev (Makedonija) dodelio je predstavi "Dečak sa koferom" sledeće nagrade: Gran Pri za najbolju predstavu, najbolja režija Damjana Kecojevića, najbolja muška uloga – Nedim Nezirović, najbolja ženska uloga – Jelena Ilić, najbolji kostim – Maja Mirković.

Pored ovoga, predstava "Dečak sa koferom" u režiji Damjana Kecojevića osvojila je i nagradu za najbolju predstavu po oceni dečjeg žirija koja se dodeljuje prvi put.

"Dečak sa koferom" je priča o dvanaestogodišnjem Nazu koji je primoran da napusti svoj dom i krene na dugo i opasno putovanje. 

U malom koferu, koji nosi sa sobom, nalazi se njegovo najveće bogatstvo – priče koje su mu pričali roditelji pre spavanja. 

Uz pomoć tih njih i Krisje, devojčice koju upoznaje na putu, on uspeva da se sretne sa bratom i ispriča svoju priču o malololetnim migrantima koje detinjstvo provode lutajući svetom u potrazi za boljim životom u "obećanoj zemlji".

Predstava "Dečak sa koferom" je na repertoaru 18. oktobra u 20 časova u Malom pozorištu "Duško Radović".

Komentari (0)

Kultura