Aktuelno iz kulture

Dan sećanja na Cacu Aleksić i dodela nagrade za najbolju režiju predstave za decu u Pozorištu Puž

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2022

-

13:11

Dan sećanja na Cacu Aleksić i dodela nagrade za najbolju režiju predstave za decu u Pozorištu Puž
Dan sećanja na Cacu Aleksić i dodela nagrade za najbolju režiju predstave za decu u Pozorištu Puž - Copyright E-Stock/Masanori Yoshida

veličina teksta

Aa Aa

Nagrada "Slobodanka Caca Aleksić" za najbolju režiju predstave za decu u sezoni 2020/21. biće dodeljena Branislavi Stefanović za predstavu "Ukradeni princ i izgubljena princeza" Malog pozorišta "Duško Radović".

Dan sećanja na Cacu i svečana dodela nagrada je u četvrtak, 19. maja, u 18 sati u sali Pozorišta "Puž".

"Dobitnica ovogodišnje Puževe nagrade ne prepušta ništa slučaju, pa je u predstavi kojom je konkurisala za Cacu autor režije i adaptacije teksta, ali je i autor izuzetno zanimljivog scenskog pokreta, što je rezultiralo celinom raskošnog pozorišnog događaja", između ostalog je obrazložio žiri.

Kako podseća Tanjug, nagrada je ustanovljena da prisustvo Slobodanke Aleksić bude trajno sačuvano u životu pozorišta za decu, da istakne njen udeo i podstakne nova traženja u oblasti pozorišne režije predstava za decu, koju je Slobodanka Aleksić unapređivala, razvijala i dala posebno obeležje.

Na dodeli nagrade publici će se obratiti Branislav Milićević, Svetlana Bojković, Katarina Žutić, Petar Božović, Miki Manojlović, Lazar Ristovski i mnogi drugi koji su radili sa Slobodankom Aleksić ili bili jednostavno prijatelji, jer je bila čast i privilegija biti Cacin prijatelj i saradnik.

Nagrada "Slobodanka Caca Aleksić" je unikatna diploma i plaketa s njenim likom, autorsko delo koje su osmislili likovni umetnik profesor Rastko Ćirić i akademski vajar, profesor Miroljub Stamenković Komanča.

Sastavni deo nagrade je i novčani iznos koji donira idejni tvorac ove jedinstvene nagrade Pavle Ljujić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura