Aktuelno iz kulture

Pozorište "Boško Buha" slavi rođendan: Na repertoaru "Tajni dnevnik Adrijana Mola"

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2023

-

15:22

Pozorište "Boško Buha" slavi rođendan: Na repertoaru "Tajni dnevnik Adrijana Mola"
Pozorište "Boško Buha" slavi rođendan: Na repertoaru "Tajni dnevnik Adrijana Mola" - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Dan Pozorišta "Boško Buha", biće obeležen u petak, 13. oktobra u 19 časova, nakon izvođenja najnovije predstave sa Scene za decu, "Tajni dnevnik Adrijana Mola" Sju Taunzend, po dramatizaciji Milene Depolo, u režiji i adaptaciji Tatjane Mandić Rigonat.

Osim ansambla predstave koji čine Mladen Lero, Andrijana Oliverić, Stefan Bundalo, Anja Pavićević, Relja Janković, Katarina Gojković, Uroš Jovčić i Zoran Cvijanović, u Teatru Vuk, gde se do rekonstrukcije izvode predstave Pozorišta "Boško Buha", okupiće se i ostali članovi ansambla i zaposleni i zajedno proslaviti uspehe Pozorišta, ispratiti u penziju kolege Radenka Stevanovića, stolara i Nadu Bašu, sekretarku Pozorišta.

Direktorka pozorišta "Boško Buha" Maša Mihailović kaže da njihovu publiku privlače dobre predstave.

Tanjug/Jadranka Ilić

Maša Mihailović

"Ne planiram da ono što sam zatekla menjam, jer smatram da je 'Boško Buha' apsolutno vodeće pozorište koje formira pozorišnu publiku", navela je Mihailović. 

Prema njenim rečima, ključ uspeha njene kuće je u "fantastičnim predstavama, koje su na ozbiljnom nivou i ne koketiraju sa publikom", bilo da je reč o komedijama, melodramama i klasičnim bajkama za decu.

"U tom smislu sigurno ništa ne bih menjala na repertoaru. Sa timom koji sam zatekla, dramaturg Milena Depolo i umetnički direktor Milan Karadžić, planiram na toj trasi da nastavim put repertoara 'Boška Buhe'", najavila je direktorka.

Istakavši "fenomenalan ansambl, dobre predstave i publiku koja je stasala", Mihailović je ocenilada je to "pravi recept da su sale krcate", a kao jedan od primera je navela stalno rasprodatu predstavu "Ubistvo u Orijent ekspresu".

Prema njenim rečima, ozbiljan pristup ansambla i način plasiranja predstave je "nešto što publika prepoznaje i ostaje lojalna".

Mihailović je rekla da su gostovanja "Boška Buhe" jedan od njenih novih ciljeva, da pozorište što više dođe do dece po celoj Srbiji.

Mali problem je nepripremljenost nekih dvorana u unutrašnjosti za tehničke zahteve predstava "Boška Buhe", ali Mihailović najavljuje da će napraviti obimom, laine i kvalitetom manji format.

Kao jedan od projekata Mihailović je pomenula "Negujemo srpski jezik" koji posvećuje pažnju edukaciji mladih, a pre svega dece mlađeg i školskog uzrasta o tome kako se izražavaju.
Upitana kakao vidi budućnost pozorišta u doba tehnoloških rezolucija, Mihailović je reklada hlogram i tehnologija mogu pomoći.

"Ali dok postoji jedan izvođač na sceni i u jedan gledalac u publici - mi smo sigurni. Istorija je pokazala da pozorište opstaje i da tehnologija ne može da pobedi čoveka", zaključila je Mihailović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura