Aktuelno iz kulture

Na Bemusu Verdijev "Rekvijem", kvartet "Rubikon" i Berezovski

Komentari

Autor: Tanjug

13/10/2023

-

14:39

Na Bemusu Verdijev "Rekvijem", kvartet "Rubikon" i Berezovski
Na Bemusu Verdijev "Rekvijem", kvartet "Rubikon" i Berezovski - Copyright Promo/Bemus Cebef

veličina teksta

Aa Aa

Simfonijski orkestar i hor Radio-televizije Srbije, Hor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu izvešće 14. oktobra (20:00) Verdijev "Rekvijem" u Kolarčevoj zadužbini, podsetile su danas Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS).

"Rekvijem" će biti izveden u okviru 55. BEMUS-a pod dirigentom Bojanom Suđićem, a nastupaju i sopran Sonja Šarić, mecosopran Deniz Uzun, tenor Mario Bag i bas Goran Jurić, kaže se u saopštenju.

Iz BEMUS-a su podsetili da će u Atrijumu Narodnog muzeja 15. oktobra (20:00) biti održan koncert Kvarteta "Rubikon", a nastupaju violinisti Robert Lakatoš i Marko Josifoski, violista Jožef Bisak, violončelista Dragan Đorđević, i kao gost klavirista Mihail Horia.

Kako je najavljeno, na koncertu koji je rasprodat nedelju dana unapred čuće se Gudački kvartet broj 2 Feliksa Mendelsona i Klavirski kvintet broj 2 Antonina Dvoržaka.

U okviru BEMUS-a 16. oktobra koncert će održati klavirista Boris Berezovski, specijalni gosti su Bluz doktors (Blues Doctors), a na programu su Sonata za klavir broj 1 u ef-molu, op. 2, broj 1 iSonata za klavir broj 2 u A duru broj 2 Ludviga Van Betovena i Mendelsonovi Rondo capriccioso, op.14 i Tri etide op.104b. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura